Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Att sy eller inte sy, det är frågan

Jag syr för en vackrare och mer praktisk vardag. Tycker mycket om att återanvända och förlänga livet på redan sydda saker.

Sy för att minska tyglagret

Jag har för mycket tyg. Någon här som inte har det? En hel del lär jag aldrig använda. Somliga tyger spar jag för att jag tyckte om dem förut, andra för att jag hoppas att jag trots allt får sy av dem. Mjuka tyger med barntryck, tex. Nog kan jag sy lite "barnsliga" kläder till mig själv men det finns ju gränser. Ugglor och igelkottar, nja. Dottern har vad hon behöver och mer därtill, hon brukar ärva efter en god väns flickor och så syr jag förstås en del ändå. Sönerna är 10 och nästan 12 så där får det inte vara för larvigt.

Senaste dagarna har jag försökt att "sy bort" lite av tyglagret. Förra helgen sydde jag ju kallingar till killarna av deras trasiga tröjor, nu har jag fortsatt kalsongproduktionen. De gråa är sydda av ett loppisfyndat tyg som jag tror har varit en soffklädsel tidigare, det räckte till två par favoritbrallor åt mig och två par kallingar och nu återstår bara en liten bit. De blåa har jag sytt av nytt tyg som jag förut sytt tröjor av (långärmad, kortärmad), nu blev det tre par kallingar och sen tog det slut.

Sen blev det en fodrad kasse till en god väns dotter (förresten en av tjejerna som min dotter ärver en massa kläder av). För lite sen sydde jag ett draperi till hennes rum och en remsa av tyget blev kvar. Lagom att göra en kasse av och så blev jag av med lite eget tyg till fodret. Ingen avancerad kasse precis men jag har sytt en ficka inuti av yttertyget.

Jag funderar på vad jag skall sy mer. Min dotter har beställt en ny traktortröja, men jag är inte riktigt sugen på att sy den just nu. Broderimaskinen stod uppställd i några veckor nyligen men nu står den på golvet igen, utan broderitillsatsen. Sybordet är fullt ändå, det är inte så stort. Så jag får se vad det blir. Har tänkt sy stora fickor av gamla jeans, till vantar och mössor som nu bara ligger på en bänk i hallen. Men jag är lite osugen på det också :-)

Inlagt 2015-01-18 00:26 | Läst 14389 ggr. | Permalink
Kategorier:
Barnkläder Väskor/necessärer mm Återbruk / DoRedo 

(Logga in för att skriva en kommentar)
2015-01-18 12:31   Pia Lindemann Larsen
Vad duktigt... hoppas att jag snart hittar min sylängtan.....
 
2015-01-18 10:07   anna-maria ottosson
Jag är inne i en sån där period själv. Det är skönt när det "försvinner" lite och blir nya spännande saker. Jag har dessutom sån tur att jag har en liten tjej i släkten som börjat sy lite som jag tänkte skänka lite stuvar till.
 
2015-01-18 09:12   Anna Söderström
Det känns tillfredsställande när man får beta av tyglagret lite. Jag ligger i startgroparna även jag.
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons