Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Att sy eller inte sy, det är frågan

Jag syr för en vackrare och mer praktisk vardag. Tycker mycket om att återanvända och förlänga livet på redan sydda saker.

En väska av gamla jeans

Min mamma hade sytt sig en liten väska av ett par gamla barnjeans. Jag blev sugen på att sy en jag med. Mammas väska såg verkligen ut som ett par jeans, dock utan ben. All förvaring var alltså på utsidan av väskan. Jag vill ha fickorna inuti väskan, så jag vände jeansen utochin istället, så fick de bli foder!

Yttertyget är från Ikea (jag tror faktiskt det finns kvar fortfarande) men jag har förstås fyndat en bit på loppis. Det vita tyget som skymtar i fodret är nog också från Ikea (en pyttebit från loppis - jag fick skarva lite i botten på de stora facken men det tänker man inte på om man inte vet det).

Med fickor och fack, hällor och flaskhållare får jag en välorganiserad väska med plats för det mesta!

Postat 2011-05-25 23:59 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

En kasse till. Normalstor denna gång!

Jag har tänkt sy mig ett par normalstora "matkassar" att ha ihopvikta i min väska. Varje gång jag skall handla på väg hem från jobbet får jag köpa kassar. Helt onödigt, ju, det svämmar över av kassar under diskbänken och vi göder Coop i onödan.

Efter gårdagens färdigställda storkasse hade jag lust att experimentera mer med modellen, så jag kom mig äntligen för att göra något i det fina äppeltyget jag köpte förra året. Tygets bredd blev en kasse i perfekt storlek, med söm nedtill och handtag utan söm.

Jag gillar egentligen mer att använda bomullstygkassar, framför duschdraperitygkassar.. Nackdelarna är tre: Tyget är tyngre, kräver mer plats och den kraftigt ökade friktionen gör det svårare att få ner kassen i fickan. Men trevligare att hålla i när kassen är full med mat.

(Jag beställde äppeltyget från Stoff & Stil, för att det skulle bli en hissgardin till en dörr med lägt fönster. Prefekt bredd på tyget, inga sidfållar. Tänkte jag. Sen visade sig tyget vara tryckt på - vad jagt ycker - fel ledd, dvs till en gardinlängd hade äpplena hamnat 90 garder fel. Dumt, så det blev ju ingen hissgardin förstås!)

Postat 2011-05-08 22:45 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Ett duschdraperi från loppis

Jag ville ha ett enkelt överdrag till hammocken och trädgårdsdynorna, för att skydda mot smuts, pollen och fågelskit. Så jag köpte ett duschdraperi på loppis. Halva tyget gick åt till hammocköverdraget (se bild längre ner), men vad göra med resten?

Jag har länge saknat en stor kasse som tar liten plats, att använda när vi har jackor och annat att släpa runt på. Halva duschdraperiet var nog precis lagom till en sån kasse. Några timmars arbete och nu har jag en hoppeligen riktigt praktisk kasse!

Som synes är kassen sydd i matkassemodell, bara "lite större" och med rejäla handtag så att man kan ha den över axeln.

Insidan döljer en ficka med dragsnören. Jag är lite extra nöjd med mönsterpassningen, den var nämligen helt oplanerad då fickan är tillklippt lite på känn av tygen som satt mellan handtagen. Själva fickan blir sen till förvaringspåse för kassen, så tar den inte stor plats när den inte används.

Här syns hammocköverdraget:

duschdraperityg
Postat 2011-05-07 17:33 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons