Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Att sy eller inte sy, det är frågan

Jag syr för en vackrare och mer praktisk vardag. Tycker mycket om att återanvända och förlänga livet på redan sydda saker.

Sytt till våra barnvagnar

Jag har tre barn, så några olika vagnar har vi hunnit ha genom åren. En enda har vi köpt ny, övriga varierar mellan containerfynd, loppisköpta och dyra Blocketvagnar. Nu när någon annan här på Sysidan lägger upp sina förbättringar av den egna vagnen, blev jag så sugen på att visa vad jag har gjort genom åren. Några bra bilder av vagnarna från 2003-2005 har jag inte tyvärr så ni får stå ut med bilder där barnen (jisses så små de var!) är med.

Den första vagnen vi hade till pojkarna. Här har jag klätt om sufletten, den var sydd i ett tredje nalletyg med röd-vitrutigt mönster. Hiskeligt tyg! Fick tag på ett bra tyg som hade något slags tunt gummi på baksidan. Har inte sett sådant tyg sen dess men de få bitar som finns kvar tar jag än idag en bit av.

Syskonvagnen då. Detta var den dyra Blocketvagnen och eftersom jag själv ville ha rätt bra betalt när jag skulle sälja den sydde jag skydd till utsatta delar. Då blev den lite roligare i färgerna också. Som ni kanske gissar var det samma tyg som till sufletten ovan, jag måste köpt rätt mycket av de tygerna...

Enkelsulkyn, som vi köpte ny till äldsta pojken och sålde förra året. Det jag sytt är de lila detaljerna.

Varukorgen fick en fastsatt påse för att skydda innehållet från smuts och från att trilla ur.

Den fick även ett lättåtkomligt fack bakom ryggstödet, praktiskt att lägga vantar och annat i.

I detta fack fanns också en inbyggd regnponcho. Tryckknappen satt lite fel men jag iddes inte ändra, konstruktionen funkade rätt bra ändå.

Postat 2013-09-18 22:20 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Classe får åka till doktorn

Så var det dags för en ny tur till symaskinsverkstaden med Classe, min Husqvarna HCLASS 600E. Detta är ju alltså utbytesmaskinen som jag fick efter att den första bara krånglat. Den har funkat hyfsat men jag litar inte på den (när den broderar står jag och tittar på varje stygn med handen på stoppknappen!). Framförallt går nålarna av stup i kvarten! Och då har jag inte köpt några billiga skräpnålar utan det är Schmetz, "nålarnas Rolls Royce" sa min mamma nån gång.

Nu har jag nog listat ut varför nålarna går av och det är för att pinnen som nålen är fäst på är en liten smula felinställd. Mitt på pressarfoten är en halv millimeter till höger om nålens mittläge, och nu tror jag att den även är felinställd vad gäller fram<->bak. Man ser på stygnplåten att nålen har gått i där och även nya nålar ur förpackningen ger små klickljud vid sömnad.

Jag blir så leds. Får väl vara glad att symaskinsverkstaden ligger någorlunda nära mitt hem och inte på andra sidan stan, men den ligger ändå helt avsides för mig. Men nu måste jag ju lämna in Classe så att han kan åka med på Symestern i oktober! Fast risken finns att jag garderar med att ta med även Carina, min kära gamla pålitliga Elna.

Postat 2013-09-18 21:41 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Sömnadstankar

Nu har jag inte sytt på över en vecka. Ugglan jag sydde nyligen är bortskänkt och funderingarna på hur uggla nummer 2 skall se ut och sys har bordlagts.

Jag såg ju denna fina weekendväska och blev så sugen på att sy en egen. Men jag har svårt att sy efter beskrivningar så jag har gått och funderat över hur jag skall göra en egen väska. Vi köpte nya sängar i våras och jag har köpt en bit möbeltyg av samma sort som sängarna är klädda med. Det är ganska mycket mer tyg än jag behöver och jag tror det kan bli bra till väskan. Tyg till passpoaler och foder har jag också sett ut i min tyghylla (rackarns vad jag gillar den hyllan!). Så egentligen är det bara att börja rita mönster och sy. Men jag kommer inte till skott!

Häromveckan beställde jag en prenumeration på Ottobre. Igår kom första numret i prenumerationen och bonusnumret. Blev ju än mer sysugen men plötsligt tyckte jag att mina klädtyger kändes urtrista! Inte för att jag tyckte om alla Ottobre-tygerna (tvärtom faktiskt), men de är ju klart mer fantasifulla än de jag har i hyllan.

Sen har en kompis och jag anmält oss till syhelgen i Trosa i oktober. Så nu gäller det att komma på några bra grejer jag kan ta med dit! Utöver vankelmodet beträffande syprojekt hemma, då. Jag vill sy. Men jag vet inte vad. Och så är det braiga mönsterpappret slut.

Postat 2013-09-10 22:36 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Jag har ugglat en del sista veckan...

En kollega har fått sitt första barn. Självklart tar jag chansen att ge något egensytt! Först sydde jag en tygkasse av ett roligt uggletyg som jag köpt nyligen.

Sen kom jag på att det vore roligt att göra en mjukisuggla också. Som mall tog jag en av ugglorna från kassen.

Allt material är sånt jag hade hemma. Stoppning till mjukdjur hade jag en gång i tiden men den har jag gjort mig av med, så jag fick slakta en kudde som jag ändå aldrig gillat. Jag är inte nöjd med allt, men tycker att ugglan blev rolig. Jag får nog orsak att göra en uggla till snart, så då skall jag pröva att göra några saker annorlunda.

Postat 2013-09-01 16:40 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons