Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Att sy eller inte sy, det är frågan

Jag syr för en vackrare och mer praktisk vardag. Tycker mycket om att återanvända och förlänga livet på redan sydda saker.

Sömnadstankar

Nu har jag inte sytt på över en vecka. Ugglan jag sydde nyligen är bortskänkt och funderingarna på hur uggla nummer 2 skall se ut och sys har bordlagts.

Jag såg ju denna fina weekendväska och blev så sugen på att sy en egen. Men jag har svårt att sy efter beskrivningar så jag har gått och funderat över hur jag skall göra en egen väska. Vi köpte nya sängar i våras och jag har köpt en bit möbeltyg av samma sort som sängarna är klädda med. Det är ganska mycket mer tyg än jag behöver och jag tror det kan bli bra till väskan. Tyg till passpoaler och foder har jag också sett ut i min tyghylla (rackarns vad jag gillar den hyllan!). Så egentligen är det bara att börja rita mönster och sy. Men jag kommer inte till skott!

Häromveckan beställde jag en prenumeration på Ottobre. Igår kom första numret i prenumerationen och bonusnumret. Blev ju än mer sysugen men plötsligt tyckte jag att mina klädtyger kändes urtrista! Inte för att jag tyckte om alla Ottobre-tygerna (tvärtom faktiskt), men de är ju klart mer fantasifulla än de jag har i hyllan.

Sen har en kompis och jag anmält oss till syhelgen i Trosa i oktober. Så nu gäller det att komma på några bra grejer jag kan ta med dit! Utöver vankelmodet beträffande syprojekt hemma, då. Jag vill sy. Men jag vet inte vad. Och så är det braiga mönsterpappret slut.

Inlagt 2013-09-10 22:36 | Läst 6679 ggr. | Permalink
Kategorier:
Allmänt om handarbete 

(Logga in för att skriva en kommentar)
2013-09-12 13:52   Ulrika Lindh
Ja hur mycket tyg man än har så är det inte alltid det passar till det man just nu vill sy. :-)
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons