Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Att sy eller inte sy, det är frågan

Jag syr för en vackrare och mer praktisk vardag. Tycker mycket om att återanvända och förlänga livet på redan sydda saker.

Regnskydd till DraMaten

När det var dags att sluta med barnvagnen (förra vändan!) hade jag vant mig vid att alltid ha gott om packutrymme, så jag köpte mig en rejäl DraMaten. Den har många finesser men jag har ibland saknat ett regnskydd. Så när jag nu köpt rejält med duscdraperityg fick det bli ett enkelt regnskydd.

Jag mätte på vagnen och så klippte jag till en ganska kvadratisk bit där jag sen rundade av hörnen ordentligt. En lång resår längs tre sidor och en kortare resår till nederkanten. Ett par småkardborrband och sen var det klart!

duschdraperityg
Postat 2010-10-31 21:22 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Gympapåsar

Kassar och annat att transportera grejer i verkar vara min grej för tillfället. Just idag har jag gjort en pappersprototyp till en hyfsat avancerad väska jag skall sy framöver. Och så har jag sytt ett par nylonpåsar anpassade till barnvagnen (de måste fotas innan jag visar upp dem).

Här är två gympapåsar som jag har sytt. Jag kikade på gympapåsar i sportaffären för att se hur de var konstruerade. Tyget är "duschdraperityg" från Stoff och Stil, silverfärg och schablon från samma ställe och nylonsnöret har jag köpt på stor rulle på Biltemas båtavdelning.

duschdraperityg
Postat 2010-10-15 20:29 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Tygkassar

I början av hösten sydde jag i rask takt två kassar. Det glada gul-grön-oranga tyget på kassen ovan hittade jag i mammas tygkorg. Det tog ett tag innan jag kom på vad jag skulle göra med det, men när jag väl bestämt mig för en kasse gick det fort. Jag har till och med sytt om kassen en gång för att korta av den lite (det är väldigt lätt när man gjort en "sko" i botten!) för jag tyckte att den blev för lång för mig att bära. Just nu vet jag dock inte var kassen ifråga befinner sig och det tycker jag är lite tråkigt.
Tillagt lördag kväll (16/10 2010): Jag hittade kassen, hurra!

Sen sydde jag denna kasse, i mataffärsplastkassemodell. Jag vill inte ha sömmar i handtagen, det blir för knöligt att hålla i tycker jag, så det var lite pilligt att sy men det gick bra ändå. Dock var jag tvungen att nåla, vilket jag helst slipper.

Det blåvita tyget är en gammal köksgardin. Till foder tog jag tyg från ett tunt påslakan som jag fått av en god vän.

Postat 2010-10-15 20:14 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons