Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Att sy eller inte sy, det är frågan

Jag syr för en vackrare och mer praktisk vardag. Tycker mycket om att återanvända och förlänga livet på redan sydda saker.

Praktiska presenter

Jag har en vän som jag tyvärr inte träffar så ofta numera, det blir ju lätt så när man bor på olika håll och är i olika faser av livet. Nu skulle vi äntligen ses, och jag ville gärna ge henne någonting. Det fick ju bli något sytt - det är inte så kul att köpa saker längre tycker jag. Men vad? Så kom jag på det. Jag har en reservkasse som jag har sytt av ett väldigt tunt duschdraperi, den hänger i ytterfacket på min väska och är "alltid" med. Jag har tänkt sy flera såna och nu tyckte jag det var en mycket bra present.

Duschdraperiet till min kasse är, som de flesta av mina tyger, köpt på loppis. Resten av tyger har blivit en cape till skydd mot hår när jag har frisörsalong här hemma (det är numer bara jag i familjen som går till en betalfrisör), så det tyget är slut sen sommaren. Men jag har hållit utkik efter tunna duschdraperier på loppis och hittat två, båda från IKEA och med samma mönster.

Finessen med det supertunna duschdraperityget är att man kan packa ihop det jättemycket. Min extrakasse fick en på tok för stor förvaringspåse så till dessa har jag sytt dem betydligt mindre, man får packa ner dem som man gör med sovsäckar! Kassen är något mindre än en vanlig konsumkasse men blir pytte i förvaringspåsen. Jag måste erkänna att jag tycker de är hemskt söta i sina små förvaringspåsar.

Tyget är som sagt duschdraperier från IKEA. Stopparna har jag köpt hos Bibbi (hon har ju ett toppenstortiment den kvinnan!) och snöret är persinnesnöre. (Mina favoritsnören är från Biltema men de jag har var för tjocka. Har nu kollat och det finns tunnare så det skall jag köpa nästa gång jag har chansen.)

Postat 2012-02-04 22:30 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons