Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Att sy eller inte sy, det är frågan

Jag syr för en vackrare och mer praktisk vardag. Tycker mycket om att återanvända och förlänga livet på redan sydda saker.

Min mössa

Idag glömde jag min mössa på jobbet när jag gick hem. Kom på det utanför dörren men det är en dörr där man bara kan öppna inifrån och jag iddes inte gå runt hela huset för att komma in igen, så den fick vara kvar där. Lite kallt om huvudet var det förstås men det gick an. Imorgon bitti kommer det inte att gå an att vara utan mössa, så vad gör man? Syr en, förstås!

Något mönster hade jag inte så jag mätte på mitt huvud och gjorde ett eget mönster. Tyget jag ville sy i var härligt lila, men jag insåg att till min första mössa skulle det bli för svårt, för det är ett sånt där trikåtyg som gärna töjer sig men inte har någon stretch som drar ihop det igen. Så det fick bli svart tyg, skön kvalitet men trist färg.

Jag är hyfsat nöjd med resultatet. Skall jag sy fler mössor efter samma mönster så får det bli några justeringar, men mest var det nog ovanan att sy på det sättet (hur tusan syr man ihop sex flikar så det blir fint där de möts?) som gjorde att det inte riktigt blev som jag ville denna gång. Sonen behöver en ny tunn mössa, kanske han får den.

Mössa
Postat 2012-04-17 23:41 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons