Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Att sy eller inte sy, det är frågan

Jag syr för en vackrare och mer praktisk vardag. Tycker mycket om att återanvända och förlänga livet på redan sydda saker.

Ett UFO gör entré

Förra vintern åkte jag till London i några dagar med en god vän. Vi skulle köpa tyg. Många, många olika tygaffärer besökte vi. Fångsten blev skral men trevligt hade vi! Vid hemkomsten kändes det ändå lite snopet att den stora staden inte kunde erbjuda mer av det jag var ute efter (trevliga tryckta jerseytyger med vuxenmönster). Så jag tröstshoppade lite på Tradera. Inga jerseytyger där heller men ett fint festklänningstyg:

Vad jag skulle sy av tyget visste jag inte då. Men så dök Ottobre upp i brevlådan och där fanns en fodralklänning som skulle passa tyget bra. Men skulle den passa mig? Jag ritade av och klippte ut de många mönsterdelarna och sydde en provklänning. Den satt perfekt! Så jag påbörjade sömnad av den rikiga klänningen. Det gick bra tills jag skulle sy fast infodringen av halsringningen. Den hade dragit sig vid påstryktning av mellanlägg och passade inte alls! Orka, tänkte jag och så hamnade klänningen i Area51 (UFO-korgen).

Till en julfest tänkte jag att det vore ju trevligt med en ny klänning. Dock hann jag inte sy klart då. Men till nyår tvingade jag mig att färdigställa fodralet! Så då fick jag använda den på fest hos goda vänner. Maken tog några bilder men ingen blev bra pga brist på ljus. Så blev vi bjudna på bröllop, som gick av stapeln igår. Tog fram klänningen i onsdags och kunde konstatera att den behövde lagas! Tyget är fint men fastnar lätt i minsta ojämnhet och uppenbarligen hade något skrapat i kjolen så att det uppstått flera trådöglor och ändar. Blä. På framstycket såklart. Så min fredagskväll gick åt till att byta ut framstycket...

Såhär blev klänningen till slut (och såvitt jag kan se har den inte fått nya öglor efter festen):

Postat 2016-05-29 14:15 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons