Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Att sy eller inte sy, det är frågan

Jag syr för en vackrare och mer praktisk vardag. Tycker mycket om att återanvända och förlänga livet på redan sydda saker.

Broderimaskinen

Jag har ju skrivit tidigare flera gånger om äventyren med min i maj 2012 nyköpta broderisymaskin, en Husqvarna Viking H|CLASS™ 600E. Sedan maskinen var på verkstaden i juli innan semestrarna har jag väntat på att verkstaden skall ringa om ett styrkort som de beställt och som skall bytas i maskinen när det kommit. Hittills har de inte ringt. Jag har provat (återigen bara en massa PROV, ingen glädjesömnad) att brodera på maskinen vid några tillfällen efter verkstadsbesöket men med ett undantag har resultatet varit bedrövligt.

I söndags försökte jag mig på att brodera en enkel design på en haklapp. Det gick åt skogen. Sen dess har jag gått och funderat på detta och nu ikväll har jag mailat säljaren om att jag vill häva köpet i enlighet med konsumentköplagen. Han har rätt att kräva att jag lämnar den på verkstad ytterligare minst en gång så vi får väl se hur och när det hela slutar, men jag är totalt leds nu.

Denna maskin skulle bli min nya kompis, min huvudsymaskin som kunde en massa roliga konster. Jag såg fram emot hur jag skulle skapa roliga mönster i medföljande programvara, och maskinen skulle "skriva ut" dem på tyget åt mig. Mina hemsydda alster skulle få broderad logga. Med många dekorationssömmar skulle mitt skapande nå nya höjder. Men icke. Frustration, ilska, besvikelse, uppgivenhet.

Varför skulle just jag få ett måndagsexemplar? Det är inte roligt, detta.

Postat 2012-10-30 21:13 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Haklapp med grodapplikation

En kollega fick barn för lite sen. Idag tog vi matlådorna med oss och åt lunch hos henne. Såklart ville jag sy något till bebisen! Jag hade tänkt mig en haklapp med brodera ödla men den minnesgoda läsaren kanske kommer ihåg att min broderimaskin nästan bara orsakat ilska och besvikelse hos mig. Så också denna gång, i söndags när jag var ute i någorlunda god tid.

Istället blev det till att sy något eget på min gamla kära Elna. En groda i krossad velour fick det bli. Dryga två timmar tog det så jag kom sent i säng men jag tycker den blev fin i alla fall.

Postat 2012-10-30 20:44 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Förstorat gitarrfodral

Min 9-åring har börjat spela gitarr i kulturskolan. En gitarr i lagom storlek har han fått låna av sin morfar, men fodralet till den är inte så praktiskt till ett barn i hans storlek. Jag hade planerat för att sy en gitarrfodralsryggsäck till honom, men så hittade jag ett elgitarrfodral för en hundring. Helt perfekt i storlek, bara en liten, liten smula för smalt för en akustisk gitarr.

Så jag fixade förstås till fodralet. Klippte upp längs hela "kroppen" och sydde i en vadderad remsa av ett passande tyg. (Ett av mina favorittyger för övrigt. Hittills har jag dock bara använt det i saker till andra!)

Det hade förstås varit roligare att sy hela fodralet själv. Men jag hade inga bra tyger hemma, och ärligt talat räcker tiden inte riktigt till just nu. Vilket man möjligen kan gissa av antalet inlägg här på sybloggen. :-(

Postat 2012-10-24 18:30 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons