Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Att sy eller inte sy, det är frågan

Jag syr för en vackrare och mer praktisk vardag. Tycker mycket om att återanvända och förlänga livet på redan sydda saker.

Tema lila

En god vän skall ha fest. Hon (liksom jag...) älskar lila och därför har festen lila som tema. Trots att det är min favoritfärg så hade jag inget passande plagg. Mest vardagströjor, och en långklänning som känns fel mitt i sommaren. Så det blev till att sy.

Stretchspetstyg hade jag redan, eftersom jag har tänkt mig sy något liknande. Mönster däremot, hade jag inte. Eller iallafall inget som jag visste skulle funka. Men i våras sydde jag en trikåklänning efter mönster från Ottobre. Den satt ganska bra, men kändes som ett nattlinne så den är inte färdigsydd. Nu tog jag i alla fall det mönstret och improviserade ihop ett mönster med lite mindre ärmhål samt smalare ärmar och fram/bakstycken. Tiden var som oftast ganska knapp, så något provplagg blev det inte fråga om. Jag tycker att det blev ganska bra. Om jag gör en till skall jag korta ärmarna mer och förlänga tröjan något.

Postat 2016-06-30 11:49 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Småsytt inför semester

Att sy i sista stund inför en resa, det har blivit en tradition. Det började 2013, när vi skulle åka till Danmark. Sen dess har jag sytt något nytt varje sommar, inför familjens sommarresa. Allt har jag inte bloggat, det är som regel enkla småsaker. Här är saker jag sydde/fixade inför årets semester som vi redan avverkat (några dagar i London).


En necessär till mellansonen.
Stora killen fick en förra året, så den använde jag som mönster.


Förvaring till familjens pass.


Bagageremmar, så att man lätt hittar sin väska på flygplatsen.
Den rödsvarta är gjord ett gammalt spännband,
samt ett spänne från någon uttjänt väska/ryggsäck.
Den andra har jag bara dekorerat med pacman-resår.

Postat 2016-06-29 23:00 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Byxskydd vid cykling

Det är trevligt att cykla, men flera av mina byxor är sådär lite skönt fladdringa nedtill. Således stor risk att de hamnar i kedjan eller på andra smutsiga ställen på cykeln. Jag har länge tänkt att det vore praktiskt med någon rem eller liknande som kan hålla in byxbenen vid cykling. Nu har jag äntligen kommit till skott! Först tänkte jag sy något med resår, eller kanske ett spänne. Men så städade jag undan vinterns reflexer från hallen och hittade ett par som var trasiga så metallskenan stack ut.

Det trasiga reflexlagret kastade jag, metallskenan var lite vass så den slipade jag av en smula, och sen var det bara att sy ett nytt överdrag av lila bävernylon och reflexpasspoal. Så nu har jag ett par byxskydd för cykling, som även kan användas som snyggare reflexer under den mörka årstiden. Återanvändning och innovation i ett.

Postat 2016-06-20 22:39 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons