Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Att sy eller inte sy, det är frågan

Jag syr för en vackrare och mer praktisk vardag. Tycker mycket om att återanvända och förlänga livet på redan sydda saker.

Små söta "gympapåsar" till små söta tjejer

Jag har tidigare sytt riktiga gympapåsar åt mig och sönerna. De är praktiska och används mycket. Ljuvliga dottern går gärna i brödernas påsar så jag tyckte hon kunde få en egen. Jag passade samtidigt på att sy en till sysslingen N.

Stroleken är ca 25 x 25 cm. Tyget är som vanligt duschdraperityg och snörena kommer från Biltema men dessa är tunnare än de jag hade till de stora gympapåsarna.

duschdraperityg
Postat 2011-03-24 22:16 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

"Klädnypsgömma"

Jag bläddrade i en sytidning hos mamma och hittade en rolig klädnypsgömma. Tänkte att den kunde bli en pyjamasgömma till barnen (så kanske de lägger pyjamasen där istället för att bara släppa på golvet - optimist, javisst!). Ikväll provsydde jag denna:

Beskrivningen orkade jag inte läsa så jag gjorde kanske inte precis som tänkt. Nånting blev krpngligare än nödvändigt tror jag, men det gick iaf ganska fort. Om jag orkar sy två till så blir de påskäggsgömmor först.

Postat 2011-03-23 23:22 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Barnpyjamas

För någon månad sen var jag på Syfestivalen. Inget jag planerat, men behovet av att komma ut nånstans kombinerat med att min mamma skulle dit gjorde valet rätt enkelt. Där var mest quiltning tyckte jag och det intresserar mig inte, så jag köpte mest mjuka barntyger (så nu har jag samma tyger som alla andra) och några spolar till min symaskin.

Började sy en pyjamas till sonens födelsedag, men tiden var knapp så han fick den utan muddar eller andra finesser. Sen skulle den sys klart... Då var jag redan lite leds. Det var helt hopplöst att hitta tråd i bra nyans (mamma hade inga bra, vi har ingen trådförande affär här och de jag chansade på hos Bibbis var åt skogen fel) och jag glömde ju att mäta pojken både här och där. Men igår tvingade jag mig att sy klart pyjamasen innan jag fick börja med min väska. Resultatet blev OK tycker jag. Den blev dock väldigt lång i ärmar och ben... Vi får se vad jag orkar göra åt det.

barnkläder
Postat 2011-03-17 23:00 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

En väska till jobbet

Det händer rätt ofta att möten på jobbet ligger en bit ifrån mitt rum. Då har jag saknat en enkel väska att stoppa ner skrivgrejer, glasögon, fikamugg mm i. Jag har haft en idé om väskmodellen men inget bra tyg. Idag var jag på Läkarmissionen och hittade en lagom bit tyg som kändes rätt. Jag har märkt att jag tycker mer om "enfärgade" tyger med mönster i samma färg, än jag tycker om flerfärgade mönster, så detta tyg var huvudet på spiket för mig. På ett par timmar förvandlade jag tyget till en väska. Fodret är samma tyg som jag använde till reklamväskan.

Jag hade tänkt mig en isydd snodd av något slag för att hålla temuggen stående (det är alltid några droppar kvar i botten) men kom inte på någon bra lösning så det fick vara. Nu i efterhand har jag kommit på att jag kunde använt resår och behå-lås (om jag haft ett vill säga). Nåväl, det kanske blir flera väskor :-)

Väskor
Postat 2011-03-16 23:45 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons