Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Att sy eller inte sy, det är frågan

Jag syr för en vackrare och mer praktisk vardag. Tycker mycket om att återanvända och förlänga livet på redan sydda saker.

Nytt sitstyg till dockvagnen

Leksaker har alltsomoftast tyger med i mitt tycke larviga motiv. Bara för att något är avsett för barn behöver man inte dekorera med nallar, tycker jag. Denna dockvagn fick min son för sisådär 7-8 år sedan, med sits i mörkblått nalletyg. Det eländiga tyget lossnade lätt från vagnen så när jag tog fram vagnen åt min dotter i våras sydde jag på ett par kardborrband så att tyget skulle sitta kvar. Nu under julledigheten kom jag mig äntligen för att sy ett nytt överdrag.

I original var det enkelt tyg men jag gillar inte synliga fulkanter så jag sydde förstås ett dubbelt sitstyg. (Dock ej vändbart.)

Det rutiga tyget är en gardin vi hade i köket i vår förrförra bostad, tyget är redigt solkblekt på baksidan men det syns inte på framsidan. (Min första tygkasse sydde jag i detta tyg.) Det gulblommiga tyget har jag köpt på nån loppis.

leksak
Postat 2011-12-30 17:49 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Snabbsytt för julen

Vår julgran (i plast) lutar en smula. Varje år tänker jag "jag lovar att den kommer ramla!" med Jonas Gardells röst (från Mormor gråter). I höstas köpte jag svindyr akvariesand som skulle bli ett bokstöd. Nu har det inte blivit något bokstöd än (det är ofta långt från ord till handling) men jag kom på att sanden kunde användas som tyngd på julgransfoten. Så jag sydde en tygpåse åt den.

Yngste sonen köpte Bamses julalbum, med vilket det följde en julstrumpa. Han proklamerade bestämt att han skulle få små paket i sin julstrumpa. Det kan han förstås få, men det finns ju två till som skulle bli avundsjuka. Så jag fick ju helt enkelt svänga ihop ett par strumpor åt dem också. Varpå yngste sonen förstås också ville ha en mammasydd strumpa...

Återstår då problemet med att fylla strumporna. Vi köper inte så mycket julklappar (jag avskyr skräpgrejer och barnen har så de klarar sig och mer därtill) så det var inte bara att plocka några småpaket från julklappskorgen. Till grabbarna fanns det passande paket som tur var. Och så fick jag en snilleblixt att slå in lördagsgodiset (att hoppa över det bara för att det är julafton accepteras inte...). Men vad skulle lilltjejen få? Det fick bli en liten klocka, sydd med resår och en knapp.

Postat 2011-12-23 22:07 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons