Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Att sy eller inte sy, det är frågan

Jag syr för en vackrare och mer praktisk vardag. Tycker mycket om att återanvända och förlänga livet på redan sydda saker.

Purple tentacle

Purple tentacle är en figur från ett gammalt datorspel, Day of the Tentacle. Han har fått storhetsvansinne och skall ta över världen. Jag har honom som avatar (bild) i ett system på jobbet och när jag såg denna bild på Sysidan blev jag så inspirerad att jag sydde mig en egen tentakel i helgen.

Det gröna blommiga tyget är rester från min favorittunika. Egentligen "skall" det vara enfärgat ljusgrönt tyg men såhär gjorde jag honom riktigt min. Själva kroppen är ihopsydd på maskin liksom armarna och "korvarna" men det mesta i övrigt är handsytt. Ögonbrynen är krossad sammet som jag rullat ihop hårt.

Mönstret har jag ritat själv efter att ha studerat och mätt bilder från det gamla spelet. Någon stoppning hade jag inte så jag fyllde honom med diverse slamsor av (mest) mjuka tyger från resttygskorgen. Det var välbehövligt att få rensa lite i den för den var proppfull. Bottenringen har jag fyllt med akvariesand så att han skall stå stadigt.

Postat 2017-01-30 20:37 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons