Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Att sy eller inte sy, det är frågan

Jag syr för en vackrare och mer praktisk vardag. Tycker mycket om att återanvända och förlänga livet på redan sydda saker.

Resttygskorgen är klar!

Jag har ju tjatat ett tag nu, om den där korgen av och för resttyger. Först fanns den i mina tankar och sakta har den växt fram. Nu ikväll gav jag mig den på att bli klar!

Inspirationen till de olika sidorna/blocken kom från Instructables. Jag ville att alla sidor skulle vara olika men ändå höra ihop. Så jag bestämde att varje sida fick ett unikt antal vinklar, en egen färg dekorationssöm och kviltsöm.

Gemensamt för alla sidorna är själva tekniken med varv på varv av ojämna tygbitar runt en central bild. Jag har använt gamla provbroderier och motiv från olika tyger.

Själva lapptekniken var väldigt enkel. Jag hade ju ett tyg under lapparna och så pressade jag på varje lapp för sig. Så gott som alla tyger i korgen har förekommit här i bloggen tidigare i någon form.

Någon kviltvadd har jag inte så jag använde grillfoder från Bibbi. Stadigt och bra. Men när jag väl skulle sy ihop alltsammans till en korg så blev det väldigt tjockt. Särskilt i kombination med jeanstyget i botten. Sidan här ovanför är jag mest nöjd med, iaf vad gäller kviltningssömmarna. Tycker att mönstret blev dekorativt.

Lapptekniken och kviltningen gick rätt fort och var roligt. Dock inte sprättandet som jag skrivit om tidigare. Att sy ihop korgen, få dit foder, botten och snedslån överst, det var tradigt och gick inte som på räls. Jag har börjat om och sprättat på många ställen. När jag sydde på Classe gick många nålar av men på Carina höll de. Jag har funderat ut en mer klassisk lapptäckesdesign som jag skall ge mig på att sy framöver (ingen korg eller klumpiga sömmar!). Hoppas att det blir både bra och roligt.

Inlagt 2014-01-20 22:58 | Läst 9190 ggr. | Permalink
Kategorier:
Quiltat 

(Logga in för att skriva en kommentar)
2014-01-22 18:23   Pernilla Fe
Tack, vad rara ni är!

Pulvertroll - själva lappandet och kviltningen är nog snarare grundkurs men att få ihop allt var pilligt och svårsytt.
 
2014-01-21 22:28   Avslutat Medlemskap
oj det där ser ut som överkurs, duktig du är
 
2014-01-21 18:46   Nina Rolf
Den blev väldigt fin!
 
2014-01-21 12:15   Ulrika Lindh
Jättesnygg korg. Roligt med de olika sidorna!
 
2014-01-21 07:40   Gülderen Ay
Oj vad snyggt!
 
2014-01-21 07:10   Bibbi Lundgren
Oj vad fina.
Restbitar har vi gott om alla :)
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons