Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Att sy eller inte sy, det är frågan

Jag syr för en vackrare och mer praktisk vardag. Tycker mycket om att återanvända och förlänga livet på redan sydda saker.

Lilla julafton

Själv är bäste tomte! Köphetsen inför jul, den deltar jag i så lite jag kan. Men idag fick jag köpa vad jag ville ha! Och det gjorde jag också :-) På Syfestivalen förstås. Gick från jobbet vid lunch och tillbringade eftermiddagen på Syfestivalen. Här är mina inköp, bara mjuka tyger alltihop!


Jag gillar lila, så det mesta av dessa är till mig. Kanske inte det prickiga.
Ljuset var inte det bästa så färgerna är inte rätt på bilden.
Alla tygerna är mycket mörkare än de ser ut att vara.


Ny tvåmetersbit av vågtyget från JNY, tyvärr inte interlock.
Det gröna blomtyget skall bli en tunika till mig!
(Vågat värre, jag har knappt något mönstrat alls.)


Fina band. Jag är bra på att köpa band men sämre på att använda dem.

Trots att jag nu känner (igen) några fler syentusiaster lyckades jag endast få syn på en av dem på mässan. Kan ju bero på att jag bara hade ögon för tygerna?

Postat 2014-02-14 17:38 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Syfestivalen

Så var vinterns kreativa högtid överstökad, syfestivalen i Älvsjö. Ett utmärkt tillfälle för en småbarnsmamma att få några timmars egentid och handla lite kul grejer dessutom.

Dagens riktiga fynd ser ni ovanför. Tre pressarfötter (och två vingnålar), hörde till gjorde också ett häfte med julpyssel och en diskett med några broderier på. Alltihop låg i en låda med "Holiday fun" från Huqvarna Viking och den lådan hade nog hängt med ett antal år. Reaprislappen sa 70 kr och sen var det halva priset på det... Min mamma har en bok med många roliga grejer man kan göra med olika pressarfötter och även vingnålar så det blir kul att se vad man kan ha grejerna till.

Pressarfötterna är ju till en Husqvarna, min gamla trotjänare är en Elna så dessa pressarfötter har jag köpt till min nya broderimaskin som skall ersätta den jag köpte i våras och som bara har krånglat. Jag skal provsy den nya maskinen i veckan som kommer. Ni får hålla tummarna för att den nya maskinen är snäll.

Till broderierna jag skall göra framöver på min nya kompis köpte jag tråd (tusan vad dyrt!!! 280 kr för sex rullar varav en undertråd) och mellanlägg eller vad det heter (halva priset på dem!). Min mamma använder vanliga trådar som övertråd när hon broderar och det blir hur bra som helst. Hon hörde sig också för idag på mässan och det skall inte ha någon betydelse om det är "brodertråd" eller inte. De mest lyckade broderierna jag gjorde på min "gamla" trilskande maskin gjorde jag med vanlig tråd som övertråd men nu skall jag köra broderitråd i början med den nya.

Utöver det som är på bild köpte jag förstås diverse annat. Mot mina principer köpte jag en färdigsydd klänning till min dotter. Den hade motiv av kantareller och ett attraktivt pris.

Nu är det ett år till nästa mässa. (Ok, jag vet att det brukar vara en i november också, men jag brukar bara gå i februari.) Det året skall jag sy många roliga saker har jag bestämt!

Postat 2013-02-17 20:54 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons