Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Att sy eller inte sy, det är frågan

Jag syr för en vackrare och mer praktisk vardag. Tycker mycket om att återanvända och förlänga livet på redan sydda saker.

Varför är det så roligt att sy just väskor?

Yngste sonen började ettan nu i veckan. I informationen vi fick hem atod att barnen skulle ha en namnad påse med extrakläder att hänga på sin krok. Det vill säga, informationsbrevet talade till mig och sa att jag skulle sy. Efter lite funderande kom jag på att det skulle bli en kasse i sjösäcksmodell, som skulle kunna bäras både i handen och på ryggen/axeln.

Efter att jag tapetserat med tyg i förra veckan fanns en alldeles lagom stor bit kvar av det röda tyget så den fick det bli. Min mamma har en broderimaskin och den ville jag använda till namnet. Maskinen och jag är inte riktigt kompisar alla gånger (vi känner inte varann så bra), så de tre sista bokstäverna kom inte riktigt så som jag hade tänkt. Om jag inte påpekar det för sonen kanske han inte ser märker något...

Jag var lite sugen på att testa en idé jag fått, att sy in ett snöre i tyget som sen fick utgöra gräns mellan botten och sida. Det blev bra tycker jag!

Meningen var att kassen skulle fodras. Men idag när jag satte mig för att göra klart den så glömde jag faktiskt bort fodret. Och jag var inte sugen på att sprätta, eller för den delen sy så nära öljetterna. Så den får förbli ofodrad.

Trots några missar är jag allt som allt rätt nöjd med kassen. Det är garanterat ingen annan i klassen som har en likadan.

Postat 2011-08-28 13:40 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Mera jeansfickor, en gammal SYnd

Dessa väggfickor gjorda av ett par urväxta jeans sydde jag för sisådär 7-8 år sedan. De har hängt i barnens lekrum i en tidigare bostad men jag vet inte om de var någon större succé. Jag tycker fortfarande att idén är rolig och lite annolunda. Nu försöker jag marknadsföra dem som förvaring till böcker, väckarklocka och annat vid äldste sonens säng.

Jeans
Postat 2011-08-20 15:29 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Barnrum med tygtapet

Mina söner har under sommaren fått egna rum. I väntan på en kommande tillbyggnad då mellanväggen skall flyttas tyckte jag det var onödigt att lägga tid på att fixa väggen ordentligt. De flesta tygerna är oanvända men en del är förstås köpta på loppis, ett har jag fått.

 


Det bubbliga tyget är en sydd men troligen oanvänd gardin från loppis. Jag ville sätta det bakom soffan och det röda uppe vid sängen, men rumsinnehavaren ville ha bubbeltyget vid sängen, så jag skarvade bara med det röda.


Frukttyget kommer från Åhléns tror jag, men det klarade tvätten bra ändå. Bredvid stgen skymtar en nödlösning för att flytten av stegen från långsidan till kortsidan skulle gå fort.

 

Det blommiga tyget kommer från Åhléns, det blev inte så fint i tvätten tyvärr. Det lila tyget är önskat av rumsinnehavaren, vanlig lakansväv.

Detta var ett snabbt och busenkelt sätt att fixa till väggarna. Jag tror att jag kommer att använda tyg som tapet på andra ställen i huset också, där väggen inte är så kul.

(Tro nu inte att tygskåpet känns mindre fullt bara för att jag satt upp 15-20 meter tyg på väggarna...)

Postat 2011-08-19 11:58 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Ett transportfodral till solparasollet

Solparasoll är praktiskt att kunna ha med sig på utflykter och till stranden. Men himla bängligt att bära. Detta enkla fodral har flera funktioner: det kan bäras på axeln eller hängas på en vagn, det håller ihop parasollets två delar och det skyddar mot smuts.

Materialet är förstås duschdraperityg, det är så praktiskt! Nytt tyg från Stoff och Stil denna gång. Jag köpte fem meter av detta (något trista) tyg för att sy ett överdrag till min cykel som står ute året om. Överdraget finns bara i fantasin så länge, men nu har jag åtminstone använt en liten snutt av tyget. Snöre från Biltemas båtavdelning och snörstopp från Bibbis.

Postat 2011-08-08 12:23 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

En blus som blev mammas

Efter att ha sytt flera småbarnsklänningar i singoallamodell var jag sugen på att sy en blus till mig själv. Ritade lite på fri hand ett mönster som jag sen provsydde av ett gammalt lakan. Det blev ett tält! Då tappade jag intresset för ett tag.

För några veckor sedan tog jag tag i projektet igen, gjorde lite ändringar på provblusen som jag sedan förde över till mönstret. Sydde sen denna blus av ett loppisfyndat bäckeböljatyg. Tyget var inte tillräckligt långt för att ärmarna skulle nå den längd jag ville ha, så jag fick skarva. Trots detta blev ärmarna ändå i kortaste laget. (Vid tillskärning av ärmarna inträffade en incident orsakad av extrem klantighet. Jag tänker inte berätta om denna då det är pinsamt, men jag lyckades lösa problemet på ett OK sätt ändå.)

Jag känner mig rätt nöjd med själva modellen, även om jag misstänker att det blir några småförändringar av mönstret till nästa gång. Jag, som sällan har mönstrade kläder i flera färger, kände mig inte helt bekvämt med tygets mönster och insäg att jag nog inte skulle använda blusen så mycket. Så jag gav den till min mamma istället, det är ett tyg som passar henne bättre tycker jag,

Postat 2011-08-03 14:46 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons