Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Att sy eller inte sy, det är frågan

Jag syr för en vackrare och mer praktisk vardag. Tycker mycket om att återanvända och förlänga livet på redan sydda saker.

Varför är det så roligt att sy just väskor?

Yngste sonen började ettan nu i veckan. I informationen vi fick hem atod att barnen skulle ha en namnad påse med extrakläder att hänga på sin krok. Det vill säga, informationsbrevet talade till mig och sa att jag skulle sy. Efter lite funderande kom jag på att det skulle bli en kasse i sjösäcksmodell, som skulle kunna bäras både i handen och på ryggen/axeln.

Efter att jag tapetserat med tyg i förra veckan fanns en alldeles lagom stor bit kvar av det röda tyget så den fick det bli. Min mamma har en broderimaskin och den ville jag använda till namnet. Maskinen och jag är inte riktigt kompisar alla gånger (vi känner inte varann så bra), så de tre sista bokstäverna kom inte riktigt så som jag hade tänkt. Om jag inte påpekar det för sonen kanske han inte ser märker något...

Jag var lite sugen på att testa en idé jag fått, att sy in ett snöre i tyget som sen fick utgöra gräns mellan botten och sida. Det blev bra tycker jag!

Meningen var att kassen skulle fodras. Men idag när jag satte mig för att göra klart den så glömde jag faktiskt bort fodret. Och jag var inte sugen på att sprätta, eller för den delen sy så nära öljetterna. Så den får förbli ofodrad.

Trots några missar är jag allt som allt rätt nöjd med kassen. Det är garanterat ingen annan i klassen som har en likadan.

Inlagt 2011-08-28 13:40 | Läst 8450 ggr. | Permalink
Kategorier:
Väskor/necessärer mm 

(Logga in för att skriva en kommentar)
2011-08-30 11:38   Agneta Lindström
Vilken bra "säck" du gjort, fiffigt med snöret i botten det ger den mer stadga ser det ut som. Vad gäller bokstäverna så är det som det brukar, det är bara vi som gör fel som ser det.
 
2011-08-29 18:12   Lotta Nilsson
Jag är helt säker på att din gosse blir ensam att ha en sådan fin kasse.
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons