Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Att sy eller inte sy, det är frågan

Jag syr för en vackrare och mer praktisk vardag. Tycker mycket om att återanvända och förlänga livet på redan sydda saker.

Äntligen!

Som jag har väntat! I vintras rensade maken ut en massa kläder. Jag brukar gå igenom det har inte vill ha, för att se om det är något jag vill ha till återbruk, innan jag skänker vidare det som är i bruksskick. Den här omgången rensade han ut en gammal reklamjacka. Såhär ser jackan ut:

Jag har länge tänkt att sy mig en ny väska (kan ni tänka er :-)) och denna jacka skulle passa perfekt som en väska eftersom materialet är lite gummiaktigt och därmed vattenavvisande. Jag planerade väskan i mitt huvud, klippte ut och förberedde återanvändning av fickor, dragkedja och ärmar. Bara de där reflexpasspoalerna kom så skulle jag få sy! Så en natt låg jag vaken och då slog det mig: Jag syr en ryggsäck istället!

Ryggsäcken är nu planerad och omplanerad ett antal gånger, men inget är sytt ännu. Passpoalbanden lät vänta på sig. Och jag väntade, väntade... Tills igår, mer än två månader efter beställningen. Då kom de äntligen! Jag har provtvättat en bit för att se att kvaliteten verkar OK, och det gör den. Så nu, snart, SNART!!! ...får jag sy min ryggsäck! Jag hoppas den blir så bra som jag tänkt mig!

Postat 2014-06-24 20:26 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Stickningspåse till en god vän

Häromdagen var jag på lunchdejt med en god vän. Hon visade en stickning hon har på gång och den var fin förstås. Men påsen hon hade till stickningen matchade inte. En vanlig plastpåse. Så jag sa att om hon känner någon som kan sy kanske hon skulle kunna få hjälp med en finare påse. Sen diskuterade vi på ett helt teoretiskt plan ungefär hur stor en sån påse skulle kunna vara och vilka egenheter den skulle behöva. Om nu någon händelsevis skulle få för sig att sy en sån påse.

...och nu har jag sytt klart den. Som ni ser har Classe fått brodera igen. Motivet har jag köpt på Urbanthreads. Det blev några lösa öglor men dem har jag dragit bak och fäst med lite nagellack. Classe II är ganska snäll men jag litar inte på honom så jag stod väl en halvtimme och tittade på hans arbete. En gång gick tråden av men jag hann stoppa innan nålen blev skadad. Han brukar inte hantera metalltråd något vidare men denna gång gick det bra.

Uppdatering två dagar senare: Sen jag gjorde klart stickpåsen har jag tänkt om lite vad gäller upphängningen. Jag tyckte det skramlade för mycket om lösningen med karbinhaken, så nu har jag sytt en mjuk remsa med kardborrknäppning. Poängen med upphängningen var att min vän gärna stickar när hon står och väntar någonstans, och då är det bra att kunna hänga påsen utanpå väskan. Kardborrremsan kan hon dra runt väskhandtaget tänkte jag. (Fast hon får båda, så får hon välja själv.)

I övrigt har jag just inte sytt något på länge. Ett pågående projekt är myggnät till verandan på landet, tänkte att vi äntligen skall kunna sitta där och äta utan att flygfän av olika slag stör. Bild på det kommer väl vad det lider. Det skall göras klart först.Jag har också sytt en äppelkasse till min sons lärare, han börjar fyran efter sommaren och då blir det ny lärare.

Sen finns diverse byxor som skall lagas. Bland annat shortsen med fickor som jag sydde (fickorna alltså) åt yngste sonen förra sommaren, de har en jättereva i baken efter att han fastnat i något på skolavslutningsdagen. :-( Jeansknän som behöver lappas finns också. Inte så inspirerande men ändå lite trevligt att sitta och pilla med och lyssna på radio.

Postat 2014-06-19 18:17 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons