Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Att sy eller inte sy, det är frågan

Jag syr för en vackrare och mer praktisk vardag. Tycker mycket om att återanvända och förlänga livet på redan sydda saker.

En kasse till. Normalstor denna gång!

Jag har tänkt sy mig ett par normalstora "matkassar" att ha ihopvikta i min väska. Varje gång jag skall handla på väg hem från jobbet får jag köpa kassar. Helt onödigt, ju, det svämmar över av kassar under diskbänken och vi göder Coop i onödan.

Efter gårdagens färdigställda storkasse hade jag lust att experimentera mer med modellen, så jag kom mig äntligen för att göra något i det fina äppeltyget jag köpte förra året. Tygets bredd blev en kasse i perfekt storlek, med söm nedtill och handtag utan söm.

Jag gillar egentligen mer att använda bomullstygkassar, framför duschdraperitygkassar.. Nackdelarna är tre: Tyget är tyngre, kräver mer plats och den kraftigt ökade friktionen gör det svårare att få ner kassen i fickan. Men trevligare att hålla i när kassen är full med mat.

(Jag beställde äppeltyget från Stoff & Stil, för att det skulle bli en hissgardin till en dörr med lägt fönster. Prefekt bredd på tyget, inga sidfållar. Tänkte jag. Sen visade sig tyget vara tryckt på - vad jagt ycker - fel ledd, dvs till en gardinlängd hade äpplena hamnat 90 garder fel. Dumt, så det blev ju ingen hissgardin förstås!)

Inlagt 2011-05-08 22:45 | Läst 9030 ggr. | Permalink
Kategorier:
Väskor/necessärer mm 

(Logga in för att skriva en kommentar)
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons