Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Att sy eller inte sy, det är frågan

Jag syr för en vackrare och mer praktisk vardag. Tycker mycket om att återanvända och förlänga livet på redan sydda saker.

Min mest arbetade väska hittills

Så var det det där med väskor. Vad är det med dem? De är så roliga att sy! Men man behöver inte hur många väskor som helst... Så jag frågade en kompis om jag fick sy en till henne. Detta var nu ett tag sedan, kanske i somras rent av. Jag bestämde mig för att ha väskan att se fram emot medan jag betade av mina "måsten", trista lagningsuppdrag och saker som hotade att bli (eller redan var) ufon. I mellandagarna blev det i alla fall äntligen av att skissa upp ett mönster och börja sy!

Nedan diverse bilder från sömnaden. Det vita tyget med blad vet jag inte var det kommer ifrån, jag har köpt det på loppis förstås, men jag skulle gärna vilja ha mer sånt tyg i någon annan färg. Det gröna tyget är från IKEA, köpt på loppis det med och det var fållat så det kan ha varit en duk. Det svarta tyget hade jag i gömmorna sedan jag sydde en ny suflett till vår första vagn för drygt 8 år sedan.


Insidan. Väskan är såpass mjuk så den behövde lite stöd i form av packning.


Ena sidan av fodret innan jag sydde ihop det.


En titt på hur handtagen är fastsydda.


Avslutningen på blixtlåset.
Ingen superlösning men det går åtminstone att öppna hela väskan ordentligt.

Postat 2012-01-16 21:14 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Trosor till min dotter

Snart är blöjperioden slut. Saknad av ingen. Jag har förstås som de flesta föräldrar köpt trosor till min dotter i klädaffären. De jag till slut valde är helt OK, men en klar övervikt för rosa. Jag tycker inte om rosa. Så jag tyckte att det skulle vara kul att komplettera med egensydda trosor också.

Mönster till trosorna hittade jag här: http://panty.hanty.net/girl.html Dessa trosor kan man sy av spillbitar, det går åt så lite tyg. Om mönstret är "stort" som tex uggletyget ovan, kan det bli en del tygspill om man vill att det skall vara symmetriskt (det vill jag).

Jag har anpassat mönstret i storlek till min dotter (minskade ner storleken på bilden i datorn tills midjemåttet skulle bli ungefär lagom med sömsmån inräknad, sen skrev jag ut) och klippt ut alla tre mönsterdelarna i mönsterpapper. Jag har minskat höjden på mönstret med två centimeter från överkanten. Sen har jag lagt till sömsmån endast i sömmarna som håller fast grendelen. Grendelen är dubbel och innertyget är en tunn singeljersey.

Tygerna har ni sett förr, "alla" syr ju i samma...  Överkanten har jag vikt ner över en mjuk resår på kanske 18 mm, och benhåler har jag kantat med band från Bibbi.

Underkläder
Postat 2012-01-12 23:26 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Problemlösning och fönstersömnad

Min yngste son fyllde sin loftsäng med serietidningar, eftersom han inte hade någonstans att lägga dem och inte ville klättra ner med dem när det var sovdags. För att lösa problemet sydde jag en tidningsficka åt honom:

Min äldste son fyllde golvet i sitt lilla rum med (oftast öppnade) spelkartonger. Ett helt säkert sätt att tappa bort spelpjäser och annat viktigt. Eftersom han inte hade något bra ställe att lägga spelen så de blev onåbara för familjens minsting, sydde jag en hylla att hänga under hans säng:

Förvaring
Postat 2012-01-08 22:28 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons