Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Att sy eller inte sy, det är frågan

Jag syr för en vackrare och mer praktisk vardag. Tycker mycket om att återanvända och förlänga livet på redan sydda saker.

Trosor till min dotter

Snart är blöjperioden slut. Saknad av ingen. Jag har förstås som de flesta föräldrar köpt trosor till min dotter i klädaffären. De jag till slut valde är helt OK, men en klar övervikt för rosa. Jag tycker inte om rosa. Så jag tyckte att det skulle vara kul att komplettera med egensydda trosor också.

Mönster till trosorna hittade jag här: http://panty.hanty.net/girl.html Dessa trosor kan man sy av spillbitar, det går åt så lite tyg. Om mönstret är "stort" som tex uggletyget ovan, kan det bli en del tygspill om man vill att det skall vara symmetriskt (det vill jag).

Jag har anpassat mönstret i storlek till min dotter (minskade ner storleken på bilden i datorn tills midjemåttet skulle bli ungefär lagom med sömsmån inräknad, sen skrev jag ut) och klippt ut alla tre mönsterdelarna i mönsterpapper. Jag har minskat höjden på mönstret med två centimeter från överkanten. Sen har jag lagt till sömsmån endast i sömmarna som håller fast grendelen. Grendelen är dubbel och innertyget är en tunn singeljersey.

Tygerna har ni sett förr, "alla" syr ju i samma...  Överkanten har jag vikt ner över en mjuk resår på kanske 18 mm, och benhåler har jag kantat med band från Bibbi.

Inlagt 2012-01-12 23:26 | Läst 6962 ggr. | Permalink
Kategorier:
Barnkläder 

(Logga in för att skriva en kommentar)
2012-01-13 07:55   Agneta Lindström
Jättefina trosor och tänk vad sköna de är när man syr själv. Perfekt att göra av spillbitar. Jag brukar sy till mig själv och barnbarnen och har klippt sönder och använt gamla trosor som mönster. Bibbis shop är en guldgruva och när man beställer därifrån så kommer det bums, så skönt att kunna göra färdigt när man är inspirerad.
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons