Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Att sy eller inte sy, det är frågan

Jag syr för en vackrare och mer praktisk vardag. Tycker mycket om att återanvända och förlänga livet på redan sydda saker.

Kul och pilligt men vad skall det bli?

För ett tag sedan såg jag en inspirerande bild här på Sysidan. (Har inte lyckats lokalisera den igen.) Såvitt jag kunde se var mönstret framställt genom att fläta två tyger i varandra. Jag blev lite sugen på att testa och nu har det blivit av. Två olika flätningar med samma tyger. Roligt, men pilligt som sjutton. Men jag hade radion som sällskap så tålamodet var större än annars.

Vad det skall bli av detta vet jag inte. Kanske ett pennfodral till dottern.

Postat 2016-12-13 20:20 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

En börs till broddarna

Dagens sömnad började när jag skulle packa för att åka till simhallen. Jag kom på att jag ville ha en snygg tvättpåse att ta med. Så jag snabbsydde en påse med dragsko, av ett tyg som jag fick för några år sedan av en god vän. Resåren som skulle vara i dragskon fick jag sätta i på bussen, så snålt om tid var det.

Efter avklarad simning, hemkomst och middag ville jag sy något mer! Familjen var upptagen med att se diverse filmer jag inte ville se så jag kunde utan dåligt samvete greja med mitt fast det var fredagkväll. Men vad? Så kom jag på att jag tänkt sy mig en börs för snygg förvaring av broddarna i ryggsäcken. Oftast behöver jag dem på väg till eller från jobbet och då vill jag att de skall kunna trasnoprteras torrt och rent i ryggan när de inte är på skorna, samt att det skall vara lätt att hålla förvaringen öppen med ena handen och stoppa ner broddarna med andra handen. Så det fick bli en börs med bygel för öppningsbarhet, foder av "vaxduk" för någorlunda vattentäthet och ett yttertyg som jag blir glad av (händelsevis samma som tvättpåsen). För att hålla smältande snö inuti börsen avser jag att lägga en frottétrasa i botten.

(Bilderna är lite blanka men det beror på blixten. Färgerna är iaf ganska rätt.)

Postat 2016-12-09 22:55 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

En väska att bli glad av

Förra året sydde jag en väska åt min dotter till hennes 6-årsdag. Blev allt lite sugen på en egen för jag tyckte den blev så bra. Så jag har länge planerat att sy en till mig också. Yttertyget är någon slags högblank galon med interlockbaksida. Har frågat i tygaffärer men de har inte kunnat säga vad tyget heter.

För lite sen hade jag syhelg med en god vän. Flera dagar att få sy ifred! Ett av projekten var väskan. Jag tänker inte lista alla utmaningar som den utsatte mig för, men det var många. Utsidan fick lite fler detaljer än jag hade tänkt mig, för att dölja alla missöden vid påstrykning av stabiliseringen.

Väskan ut-och-in. Jag blir glad av fodertyget, ugglorna är lite knas-söta. Totalt åtta olika fack på insidan, för sortering av småsaker.Sömsmånerna har jag dolt med en satin-snedslå så att man inte ser dem.

Postat 2016-12-06 20:17 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons