Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Att sy eller inte sy, det är frågan

Jag syr för en vackrare och mer praktisk vardag. Tycker mycket om att återanvända och förlänga livet på redan sydda saker.

Nyheter på broderimaskinsfronten

Nu var det bra länge sen jag skrev något här. Har inte sytt just något på ett bra tag. Vintern har lagt sig som en kall mörk filt över orken. Kreativiteten går åt på jobbet och räcker inte till kvällen.

Lite har jag väl sytt men inget värt att blogga om. Namnat nya ullstrumpor och lagat nån grej. Sen håller jag på att förvandla dotterna gamla spjälsäng till en koja åt henne. Ingen finsömnad direkt. Det mesta som skall sys är klart men de hårda detaljerna är inte åtgärdade så det går inte att göra klart än. Kojan kommer på bloggen så småningom.

Den riktigt minnesgoda kanske kommer ihåg att jag köpte en broderimaskin i våras. En maskin som ganska snart började uppföra sig mycket konstigt. Den var in en sväng på verkstaden i somras och då åtgärdade de några fel så den gick att sy på men broderiet fortsatte att krångla och maskinen var inte att lita på. Faktiskt har den gett min sylusta en redig knäck, när jag köpte maskinen i avsikt att få en ny kompis att leka med. :-(

Nu har maskineländet varit inne på verkstaden igen sedan den 22 november. Trots påstötningar från både affären där jag köpte maskinen och mig har verkstaden inte hört av sig. Idag kontaktade jag affären och sa att hela garantitiden går åt till den trasiga maskinen, så eventuell utbytesmaskin får ingen garanti kvar. Helst vill jag häva köpet helt och köpa en annan maskin för jag har tappat förtroendet för denna. Men nu har jag åtminstone fått löfte om att få en ny maskin (likadan) och bokat tid i affären för en redig test av den nya maskinen innan jag tar hem den.

Det är ju skönt att veta att jag inte behöver oroa mig för att bli sittande med den gamla nya trasiga maskinen. Men jag känner väl ingen superentusiasm just nu. Skall gå på Syfestivalen i februari, då hoppas jag att lusten återvänder efter det.

Postat 2013-01-23 21:45 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons