Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Att sy eller inte sy, det är frågan

Jag syr för en vackrare och mer praktisk vardag. Tycker mycket om att återanvända och förlänga livet på redan sydda saker.

Tygkassar

I början av hösten sydde jag i rask takt två kassar. Det glada gul-grön-oranga tyget på kassen ovan hittade jag i mammas tygkorg. Det tog ett tag innan jag kom på vad jag skulle göra med det, men när jag väl bestämt mig för en kasse gick det fort. Jag har till och med sytt om kassen en gång för att korta av den lite (det är väldigt lätt när man gjort en "sko" i botten!) för jag tyckte att den blev för lång för mig att bära. Just nu vet jag dock inte var kassen ifråga befinner sig och det tycker jag är lite tråkigt.
Tillagt lördag kväll (16/10 2010): Jag hittade kassen, hurra!

Sen sydde jag denna kasse, i mataffärsplastkassemodell. Jag vill inte ha sömmar i handtagen, det blir för knöligt att hålla i tycker jag, så det var lite pilligt att sy men det gick bra ändå. Dock var jag tvungen att nåla, vilket jag helst slipper.

Det blåvita tyget är en gammal köksgardin. Till foder tog jag tyg från ett tunt påslakan som jag fått av en god vän.

Inlagt 2010-10-15 20:14 | Läst 10123 ggr. | Permalink
Kategorier:
Väskor/necessärer mm 

(Logga in för att skriva en kommentar)
2012-05-28 13:03   Ewa K-J
Hej vännen! Jag är också medlem här på Sysidan. Men jag har inte sytt på några år, så jag har inte besökt Sysidan på evigheter.. Nu börjar jag få tid att sy, så du kan tro att jag taggad till max att få damma av symaskinen.. Du har sytt så mycket snygga saker, och du är så idérik. Jag gillar dina tygkassar, och undrar hur du bär där åt att sy dom så att du slipper sömmarna i handtagen.. Har du lust att delge mej hemligheten? Jag skulle också gärna vilja sy en sån här tygkasse, men liksom du, vill jag slippa sömmarna i handtagen.. Hoppas du har en underbar sommar!
 
2010-11-27 13:56   emelie forsslund
Vilken tjusig matkasse väska!
 
2010-10-15 23:50   Jenny L
*fniss* Känner igen påslakanet!
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons