Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Att sy eller inte sy, det är frågan

Jag syr för en vackrare och mer praktisk vardag. Tycker mycket om att återanvända och förlänga livet på redan sydda saker.

Broderimaskinen

Jag har ju skrivit tidigare flera gånger om äventyren med min i maj 2012 nyköpta broderisymaskin, en Husqvarna Viking H|CLASS™ 600E. Sedan maskinen var på verkstaden i juli innan semestrarna har jag väntat på att verkstaden skall ringa om ett styrkort som de beställt och som skall bytas i maskinen när det kommit. Hittills har de inte ringt. Jag har provat (återigen bara en massa PROV, ingen glädjesömnad) att brodera på maskinen vid några tillfällen efter verkstadsbesöket men med ett undantag har resultatet varit bedrövligt.

I söndags försökte jag mig på att brodera en enkel design på en haklapp. Det gick åt skogen. Sen dess har jag gått och funderat på detta och nu ikväll har jag mailat säljaren om att jag vill häva köpet i enlighet med konsumentköplagen. Han har rätt att kräva att jag lämnar den på verkstad ytterligare minst en gång så vi får väl se hur och när det hela slutar, men jag är totalt leds nu.

Denna maskin skulle bli min nya kompis, min huvudsymaskin som kunde en massa roliga konster. Jag såg fram emot hur jag skulle skapa roliga mönster i medföljande programvara, och maskinen skulle "skriva ut" dem på tyget åt mig. Mina hemsydda alster skulle få broderad logga. Med många dekorationssömmar skulle mitt skapande nå nya höjder. Men icke. Frustration, ilska, besvikelse, uppgivenhet.

Varför skulle just jag få ett måndagsexemplar? Det är inte roligt, detta.

Inlagt 2012-10-30 21:13 | Läst 4261 ggr. | Permalink

(Logga in för att skriva en kommentar)
2012-11-11 16:16   Pernilla Fe
Hej Lotta. Vet du vad? Jag kan inte uppbåda sådan entusiasm eller energi över denna symaskin längre. Jag har ett annat liv också, med jobb och barn och hus. Det finns inte tid eller ork till annat än mailkontakt. Och den sköter jag nu endast med symaskinsaffären.

Kommande vecka avser jag att kontakta konsumentvägledaren i Stockholm för råd om hur jag skall gå tillväga nu. Om inte symaskinsaffären tar tillbaka maskinen så går jag till Allmänna Reklamationsnämnden. Maskinen kostade 14.000 kr och dem vill jag ha tillbaka.
 
2012-11-01 10:58   Lotta Nilsson Persson
Jag hade INTE väntat på att dom ska höra av sig!!! Jag hade legat på oavbrutet och ringt dom varenda dag tills det hade hänt något. Dom har säkert glömt bort både dig och styrkort så bara ring och ligg på hela tiden. Håller tummarna!
 
2012-10-31 22:31   Pernilla Fe
Som väntat vill säljaren att jag går till verkstaden så det får jag väl göra. Men inte förrän de behagar höra av sig om att kortet som skall bytas har kommit!

Det som känns tråkigt är att bli ifrågasatt, som om jag inte kunda hantera varken symaskin eller dator. Kanske har du trätt maskinen fel, eller så är det fel nål/tråd/mellanlägg... Det enda broderi jag gjort som blivit bra efter förra verkstadsbesöket i juli gjorde jag med bara "fel" grejer dvs stretchnål, "fultrådar" och dubbla tyger istället för mellanlägg. Samma upplägg nu fungerade inte alls. Jag har provat alla kombinationer, från exakt rätt dvs allt som har "broderi-" framför, till ingen enda specifik broderigrej och resultaten är lika illa för alla kombinationer.

Om maskinen bara hade kostat ett par tusenlappar hade jag nog inte orkat bry mig. Men nu kostade den 14.000 och jag vill gärna ha dem tillbaka så jag kan köpa en annan maskin, av annat märke och en "gammal beprövad modell".
 
2012-10-31 16:28   Eva Högberg
Hej!
Hoppas och håller mina tummar att du får häva köpet. Inte roligt när det blir sådär.
Lycka till.
 
2012-10-31 13:19   Lotta Nilsson Persson
Håller tummarna att du får häva köpet utan vidare verkstadsbesök samt att du vågar prova någon ny/annan brodermaskin så att du hittar en ny vän till syrummet.
 
2012-10-31 05:09   Nina Rolf
Så himla tråkigt när man får nya saker som inte alls fungerar som man tänkt. Hoppas det löser sig så du får häva köpet!
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons