Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Att sy eller inte sy, det är frågan

Jag syr för en vackrare och mer praktisk vardag. Tycker mycket om att återanvända och förlänga livet på redan sydda saker.

Min tygresa till London

Jag säger det direkt, så vet ni: Det blev inte mycket köpt.


Köpt på Ray-Stitch.

En god vän frågade i höstas, sådär apropå ingenting, om vi inte skulle åka till London och shoppa tyg. Jo-o, det tyckte jag ju att vi skulle. Så några dagar förra veckan var vi där, med siktet inställt mest på olika tyg- och garnbutiker. Detta fokus tog oss utanför turistområden, sevärdheter och teatrar. Med tunnelbana och pendeltåg åkte vi till diverse förorter där ingen av oss varit tidigare.


Köpt i butiker på Goldhawk Road.
Stjärntyget är dubbelvikt med papper i så ni ser bättre.

Jag var främst ute efter bomullsjersey med fina (ej barnsliga!) tryck på. Det skulle visa sig vara en mycket liten produkt, i tygaffärer med hundratals (tusentals?) tygrullar fanns kanske 5 rullar bomullsjersey. Oftast enfärgad, ibland randig. Billigt? Nej.


Det enda jag köpte på Dalston Mills Fabric.

Det finns massor med tygaffärer i London. Och massor - massor! - med fula tyger! Men mycket fint också. Gillar man festtyger finns hur mycket som helst, och även vävda bomullstyger. Inget av detta var dock intressant för mig denna gång, mitt tygskåp är ganska fullt och jag syr inte så mycket i stumma tyger. Många av butikerna är galet knökfulla med tyger från golv till tak, man blir alldeles matt. Men orkar man leta kan man säkert hitta sånt man gillar. Jag orkade inte.

Sisådär 15 tygaffärer hittar man samlat på Goldhawk Road, precis bredvid tunnelbanestationen med samma namn. Går man sedan genom marknaden Shepherd's Bush Market som börjar mittemot tunnelbanestationen och slutar vid nästa station, hittar man ytterligare tygaffärer och en sybehörsaffär. Inne i centrala London kan man gå till Berwick Street i Soho, där finns också ett gäng butiker men av ett helt annat stuk.

Även om jag inte köpte så mycket, så var det fantastiskt trevligt att komma iväg på minisemester med en god vän. Man blir aldrig klar med London.

Inlagt 2015-02-05 00:00 | Läst 7425 ggr. | Permalink
Kategorier:
Tyger 

(Logga in för att skriva en kommentar)
2015-02-06 15:51   Ulrika Lindh
Härligt att byta miljö och botanisera i tygbutiker. Ska bli spännande att se vad du hittar på av dessa tyger!
 
2015-02-05 15:11   L E
Det låter som en riktigt rolig idé att åka på tygsemester!
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons