Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Att sy eller inte sy, det är frågan

Jag syr för en vackrare och mer praktisk vardag. Tycker mycket om att återanvända och förlänga livet på redan sydda saker.

Classe får åka till doktorn

Så var det dags för en ny tur till symaskinsverkstaden med Classe, min Husqvarna HCLASS 600E. Detta är ju alltså utbytesmaskinen som jag fick efter att den första bara krånglat. Den har funkat hyfsat men jag litar inte på den (när den broderar står jag och tittar på varje stygn med handen på stoppknappen!). Framförallt går nålarna av stup i kvarten! Och då har jag inte köpt några billiga skräpnålar utan det är Schmetz, "nålarnas Rolls Royce" sa min mamma nån gång.

Nu har jag nog listat ut varför nålarna går av och det är för att pinnen som nålen är fäst på är en liten smula felinställd. Mitt på pressarfoten är en halv millimeter till höger om nålens mittläge, och nu tror jag att den även är felinställd vad gäller fram<->bak. Man ser på stygnplåten att nålen har gått i där och även nya nålar ur förpackningen ger små klickljud vid sömnad.

Jag blir så leds. Får väl vara glad att symaskinsverkstaden ligger någorlunda nära mitt hem och inte på andra sidan stan, men den ligger ändå helt avsides för mig. Men nu måste jag ju lämna in Classe så att han kan åka med på Symestern i oktober! Fast risken finns att jag garderar med att ta med även Carina, min kära gamla pålitliga Elna.

Inlagt 2013-09-18 21:41 | Läst 3760 ggr. | Permalink

(Logga in för att skriva en kommentar)
2013-09-20 23:58   Pernilla Fe
Madeleine - Jag älskar Carina jag med! Men hur det än är så kan Classe fler konster - om han vill. Jag åker ju bil hela vägen så Carina får plats hon med.
 
2013-09-19 23:43   Madeleine B
Gardera gärna med din gamla Elna Carina, en av de bästa symaskiner som finns. Jag älskar den, den tröskar genom det mesta. Synd att du har problem med din Classe hoppas att det kan lösas och att du då har två välfungerande maskiner.
 
2013-09-19 20:23   Nina Rolf
Fy vad tråkigt att den krånglar igen :( Beundrar dig att du inte ger upp efter allt besvär du haft, hoppas det löser sig nu!
 
2013-09-19 19:35   Marianne R.
Så tråkigt. Jag har följt dina syäventyr med "Classe" och kan bara hoppas att han nu blir ordentligt kurerad.
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons