Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Att sy eller inte sy, det är frågan

Jag syr för en vackrare och mer praktisk vardag. Tycker mycket om att återanvända och förlänga livet på redan sydda saker.

Sytt till våra barnvagnar

Jag har tre barn, så några olika vagnar har vi hunnit ha genom åren. En enda har vi köpt ny, övriga varierar mellan containerfynd, loppisköpta och dyra Blocketvagnar. Nu när någon annan här på Sysidan lägger upp sina förbättringar av den egna vagnen, blev jag så sugen på att visa vad jag har gjort genom åren. Några bra bilder av vagnarna från 2003-2005 har jag inte tyvärr så ni får stå ut med bilder där barnen (jisses så små de var!) är med.

Den första vagnen vi hade till pojkarna. Här har jag klätt om sufletten, den var sydd i ett tredje nalletyg med röd-vitrutigt mönster. Hiskeligt tyg! Fick tag på ett bra tyg som hade något slags tunt gummi på baksidan. Har inte sett sådant tyg sen dess men de få bitar som finns kvar tar jag än idag en bit av.

Syskonvagnen då. Detta var den dyra Blocketvagnen och eftersom jag själv ville ha rätt bra betalt när jag skulle sälja den sydde jag skydd till utsatta delar. Då blev den lite roligare i färgerna också. Som ni kanske gissar var det samma tyg som till sufletten ovan, jag måste köpt rätt mycket av de tygerna...

Enkelsulkyn, som vi köpte ny till äldsta pojken och sålde förra året. Det jag sytt är de lila detaljerna.

Varukorgen fick en fastsatt påse för att skydda innehållet från smuts och från att trilla ur.

Den fick även ett lättåtkomligt fack bakom ryggstödet, praktiskt att lägga vantar och annat i.

I detta fack fanns också en inbyggd regnponcho. Tryckknappen satt lite fel men jag iddes inte ändra, konstruktionen funkade rätt bra ändå.

Inlagt 2013-09-18 22:20 | Läst 9259 ggr. | Permalink
Kategorier:
Övriga saker 

(Logga in för att skriva en kommentar)
2013-09-20 06:53   Lotta Nilsson Persson
Påhittigt och finurligt. Det är dyrt med alla dessa vagnar och då är det bra att man kan "piffa" själv.
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons