Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Att sy eller inte sy, det är frågan

Jag syr för en vackrare och mer praktisk vardag. Tycker mycket om att återanvända och förlänga livet på redan sydda saker.

Traktortröja i velour

Jag började sy ett par härliga mjukisbyxor till min tioåring. Han har inte precis frågat efter dem, det var jag som kände att jag kanske borde sy till de stora barnen också. Men min dotter har fortsatt att fråga efter sin traktortröja, så lite i taget har jag knåpat ihop den.

Ganska mycket skiljer den från testtröjan som jag sydde för lite sen. Till att börja med är den en storlek mindre än den första, 3 år istället för 5 år. Även denna gång har jag sytt kilar i sidorna och nu blev det nästan tvunget för att jag tyckte tröjan blev väl smal annars.

Materialet är velour, loppistyg förstås och säkert inte från detta sekel. Halsmudden och passpoalerna har jag gjort av ett fint men ganska svårjobbat trikåtyg. Jag är inte helt nöjd med halsmudden och om den inte drar ihop sig tillräckligt efter tvätt så kommer jag nog att byta ut den.Denna gång lät jag snöret i passpoalerna sluta lite innan själva tyget och det blev klart mindre klumpigt än förra gången. Ärmarna avslutade jag med vikresår så det inte skulle bli så klumpigt.

Istället för att brodera traktorn direkt på framstycket gjorde jag en ficka fram. Jag broderade med solvy ovanpå tyget och det var svårt att skölja bort helt tycker jag, men resterna (som ser ut lite som klister i bilden) går säkert bort i tvätten.

Classe fortsätte att göra lite som han vill. Denna gång hittade han mitt i en söm på en ny söm som han började sy. (En söm som inte ens finns på maskinen.) Jag lyckades bara ta en suddig bild på det men det syns tillräckligt. Blir så trött. Nålen går ofta i stygnplåten också, man hör när en litet klick när de möts. Har ingen lust att åka fler gånger till verkstan, den ligger bedrövligt dåligt till och det går massor med tid som jag inte har.

Inlagt 2013-04-06 15:54 | Läst 6384 ggr. | Permalink
Kategorier:
Barnkläder Maskinbroderi 

(Logga in för att skriva en kommentar)
2013-04-06 20:35   Marianne R.
Kolla upp konsumentköpslagen, finns på konsumentverket. Du kanske kan häva köpet. Han verkar inte riktigt frisk.
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons