Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Att sy eller inte sy, det är frågan

Jag syr för en vackrare och mer praktisk vardag. Tycker mycket om att återanvända och förlänga livet på redan sydda saker.

En försökströja

Jag ville testa ett för mig nytt mönster ur Ottobre 1 2014, men ville börja i lite mindre skala än till mina stora killar. Så jag bestämde mig för att korta ärmarna till t-shirtlängd och sy till en av min dotters kompisar, som också råkar vara son till en av mina vänner. Det är dock min dotter som visar upp tröjan på bilden.

Tröjan tog lång tid. Först var jag ju tvungen att rita av och klippa ut mönster. Inte min favoritsport - gissa varför jag syr alla mina tröjor och tunikor efter samma grundmönster... Sen skulle det klippas till en massa småbitar som skulle skarvas till hela ärmar och fram/bakstycke. Jag råkade täkna fel när jag klippte till axelbitarna på ärmarna så det blev två av samma, men skillnaden var så liten mellan fram och bak att jag klippte båda så de blev symmetriska. På en barntröja spelar det inte så stor roll tänker jag. Innan denna tröja har jag nästan bara sytt raglanärmar så detta var lite nytt för mig, men det gick ju bra.

Och sen... skulle jag prova bandkantaren som jag har köpt till Eva. Jag har aldrig använt bandkantare förut så det blev lite experimenterande först. Sen skulle jag sy halskanten. Jag sydde. Och repade upp (bra att coversömmen är så lätt att repa upp!). Sydde igen. Det blev också fult. Tror det var på sjätte eller rent av sjunde försöket som resultatet var tillräckligt bra! Jag är iofs riktigt petig men tror inte att någon mindre nogräknad sömmerska hade varit nöjd med de tidigare försöken heller. Resten gick ju bra förstås, Eva syr så snällt.

Om jag skall sy detta mönster igen tror jag att jag kör hela ärmarna i det nedre tyget istället för att skarva även dem.

Inlagt 2014-04-19 20:17 | Läst 7845 ggr. | Permalink
Kategorier:
Barnkläder 

(Logga in för att skriva en kommentar)
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons