Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Att sy eller inte sy, det är frågan

Jag syr för en vackrare och mer praktisk vardag. Tycker mycket om att återanvända och förlänga livet på redan sydda saker.

Sylust!

Äntligen lite sylust igen! Min 11-årige son sydde i november en mössa i julklapp till sin lillasyster. Jag fick hjärnsläpp under sömnaden vilket resulterade i en för kort mössa. Nu har vi kommit överens om att jag klipper till en ny mössa och han syr den. Själva tillklippningen gjorde jag igår och sen blev jag sugen på att sy något själv!

Som ni kanske förstått har jag svårt att slänga kläder som är urväxta eller har något hål. Utslitna kläder dermot, de åker i soporna. Eller numer i en påse som jag skall lämna på H&M vid tillfälle. Hursomhelst hade jag diverse tröjor liggande efter killarna. Slitna ärmslut eller något hål men i övrigt ok tyg. Så jag tog och svängde ihop varsitt par kalsonger åt dem. Båda skrattade när de fick tillbaka sina gamla tröjor som kalsonger.

Tioåringen klagade på att han inte hittade någon mössa. Istället gick han med luvan från en collegetröja på huvudet ute. Mycket opraktiskt när det snöar... Så medan han åt sin lunch sydde jag en ny mössa åt honom.

Inlagt 2015-01-11 15:01 | Läst 10349 ggr. | Permalink
Kategorier:
Barnkläder Återbruk / DoRedo 

(Logga in för att skriva en kommentar)
2015-01-12 20:30   Anna Söderström
Imponerad. Kallingar vore kul att sy. Hmmmmm.
 
2015-01-12 00:25   Susanne Kallstenius
Så fint gjort!
 
2015-01-11 17:53   Ulrika Lindh
Inte ser man på kalsongerna att tyget är återanvänt. Snygg modell är det på dem också, sån tur de har att sylusten slog till!
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons