Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Att sy eller inte sy, det är frågan

Jag syr för en vackrare och mer praktisk vardag. Tycker mycket om att återanvända och förlänga livet på redan sydda saker.

Flera projekt på gång

Nu har jag inte sytt ordentligt på ganska precis en månad. Lagat några trasiga barnplagg, sytt ny hank i en handduk... Stunderna att sy blir så korta så det har inte känts som mödan värt att plocka fram en massa grejer. Men jag har många projekt i huvudet och några av dem har jag också smugit igång! Ett axplock:

  • Tyger ur min resttygskorg skall bli förvaring för presentpapper och -snören. Resttygskorgen var proppfull så något behövde göras. Samtliga stumma/hårda tyger i naturmaterial har jag tagit men eftersom det mest var mjuka tyger i korgen förblev den tyvärr ganska full.
  • Sy nya favoritbyxor efter att jag gjort mönster av mina gamla favoriter. De är nu delvis isärklippta så nu finns ingen återvändo...
  • Jeans till yngste sonen. Hans ben har vuxit i samma storlek som storebror har så det är lite kris i byxfrågan. Jag har kollat ut ett mönster i Ottobre att utgå ifrån och sen har jag lite egna idéer om hur jag skall göra dem mer unika. Det skulle vara roligt att sätta dit nitar som det är i köpejeans men det har jag inga.
  • Ryggsäck till yngste sonen. Hans ryggsäck är fin men lite liten nu efter att han haft den i fyra år. Så jag skall förbättra en konferensryggsäck jag fick i vintras. Storebror fick ryggsäcken från förra årets konferens och den funkar bra, så det blir väl ungefär likadant nu.
  • Tunikor åt mig själv, och sy färdigt tröjor som är utklippta. Tröjorna hade jag egentligen tänkt brodera på men nu har jag planer på att sy "utanpåtröjor" i stretchigt spetstyg så det kanske inte blir så mycket broderat.
  • Väska som är anpassad till cykelns pakethållare.
  • Fler "matkassar" av loppistyg/gamla gardiner. Jag har två som jag använder mycket. Mycket roligare att bära hem maten i mina glada kassar än köpta reklamplastpåsar.

Jaha, det var lite av vad jag har på gång under hösten. Vad skall ni andra sy?

Inlagt 2014-09-21 22:20 | Läst 7039 ggr. | Permalink
Kategorier:
Allmänt om handarbete 

(Logga in för att skriva en kommentar)
2014-09-24 21:24   Bibbi Lundgren
Härligt du har ångan uppe !!
 
2014-09-22 10:44   Carina Linde
Läser med glädje om dina syprojekt. Är själv också frälst i att sy om loppis/fådda plagg. Har precis blivit en blus av en skjorta och en kortärmad tröja av en smal omlottröja, med lite nödlösningar fick jag till det och blev nöjd. Funderar på att sy om ett par vida linnebyxor, dra ihop dem nertill med ett vävt band som "linning", ligger även en omlottkjol i vackra färger som jag tror jag vet hur jag vill ha den.
Ojsan, så ligger där visst en hög lagning...
 
2014-09-22 08:27   Anna Söderström
Så mycket mer miljövänligt än plastpåsar. Död åt plastpåsarna!! Den där resttygskorgen, eller lapplådan här kallad. Den känns bottenlös men samtidigt en skattkista när jag "ska bara".
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons