Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Att sy eller inte sy, det är frågan

Jag syr för en vackrare och mer praktisk vardag. Tycker mycket om att återanvända och förlänga livet på redan sydda saker.

Småblommig sommarblus

Förra sommaren sydde jag en blommig sommarblus, den tycker jag mycket om (utom halsringningen men den skall jag göra om har jag tänkt). Och för två år sedan sydde jag en sommarklänning till min dotter. Nu tänkte jag för ett par veckor sedan att det vore roligt att kombinera tyget i dotterns klänning med mitt blusmönster. Lite snabbsömnad sådär. ...eller inte.

Först sydde jag klart blusen, sånär som på resåren bak i halsen för Carina ville inte sy resår tydligen. (Dags för service.) Då hade den brodyrspets under oket fram och i ärmsluten, längre ärmar också. Sen konstaterade jag att blusen såg ut som ett nattlinne. Jag hade turen att hitta ett fint band i lokala lågprisbutiken, så jag sydde fast det på oket, kortade ärmarna och sydde barn i ärmsluten. Bättre!

Men jag tyckte ändå inte att blusen var bra. Tyget i min förra sommarblus har ett annat fall, men det här står ut bara. Tyget är smalrandig bäckebölja, eller kräppat eller vad det nu heter. Inte för att jag är smal som när jag var 20 men det är inte kul att gå klädd i tält. Så jag sydde en resår i ryggen. Nu får det duga.

Dotterns sommarklänning börjar bli liten, så innan jag satte saxen i tyget mätte jag noggrant upp att det räcker till en större likadan klänning åt henne. Men det blir något att sy till våren tror jag.

Inlagt 2014-08-01 00:26 | Läst 7919 ggr. | Permalink
Kategorier:
Överdelar 

(Logga in för att skriva en kommentar)
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons