Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Att sy eller inte sy, det är frågan

Jag syr för en vackrare och mer praktisk vardag. Tycker mycket om att återanvända och förlänga livet på redan sydda saker.

En sommarklänning till min dotter

I fredags fick jag ett gratismönster från Allers. En finklänning i linne med fodrat liv, knäppning bak, midjeband och handbroderade blommor på kjolen. Inte i min smak - varken att sy eller se på min dotter. Men har man bara ett mönster kan man ju göra om det... Så det gjorde jag.

Tyget är ett loppisfynd förstås, smalrandig bäckebölja. Knapparna har jag också köpt på loppis, så materialkostnaden var inte många kronor. Det fodrade livet har jag bytt mot infodringar runt armhål och halsringning och knäppningen sitter fram istället för bak. Kjolen är också betydligt kortare än i mönstret.

Med undantag för en del handsömnad på slutet har jag sytt allting på min nya symaskin. Andra knapphålet jag sydde gick åt skogen, bara ett jättetrassel på undersidan och tyget gick sönder lite, så jag fick improvisera och sy knapphål på frihand. Till och med knapparna sydde jag i med maskin - jäklar vad bekvämt! (Men jag fäste trådarna för hand.)

Allt som allt är jag nöjd med klänningen. Hoppas nu bara det blir väder för att använda den snart!

Inlagt 2012-06-17 13:15 | Läst 5699 ggr. | Permalink
Kategorier:
Barnkläder 

(Logga in för att skriva en kommentar)
2012-06-17 19:18   Brita Audas
Jättefin klänning! Borde man kanske springa i väg och köpa Allers? Och du, rapport om maskineriet kommer snart!
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons