Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Att sy eller inte sy, det är frågan

Jag syr för en vackrare och mer praktisk vardag. Tycker mycket om att återanvända och förlänga livet på redan sydda saker.

Min blommiga sommarblus

Förra sommaren köpte jag ett fint tyg på Tradera. Blommigt är verkligen inte min grej (eller ens mönstrat egentligen, jag gillar enfärgat) men jag såg framför mig att detta tyg kunde bli en glad sommarblus. Min mamma sa att tyget var ett gammalt gardintyg, minns jag rätt sa hon 69-tal. Jag var ju inte med då så jag vet inte :-)

Vilken modell blusen skulle få visste jag inte. Men för några veckor kom jag på att jag ville ha en likadan som en köpeblus jag har. Så det blev ju till att rita av och göra ett ungefärligt mönster. Jag brukar inte tycka det är mödan värt med ett provplagg, men denna gång gjorde jag en testblus först. Det var bra, det. Viss förändring av ärmarna och oket blev det innan jag satte saxen i blomtyget.

Jag tänkte sy i en knapp för att hålla ihop flikarna i oket fram. Efter lite funderande fram och tillbaka har jag bestämt mig för att vänta med det. Oket är fidrat med lakansväv och därmed rätt styvt än så länge, så det blir inte helt snyggt med en knapp. Jag har iaf varit på Erikshjälpen och köpt några knappkandidater, så nu har jag om jag ändrar mig. Min knappsamling begränsar sig i princip till reservknappar som följt med diverse plagg under åren så där fanns inget att hämta.

Återstår att se om jag kommer att använda blusen eller inte. Tyget verkar vara åtminstone delvis syntet och det är inget jag brukar gilla. Och så var det det där med mönstret... Det tar emot att sätta på mig färgglada mönstrade plagg. Men jag lovar att försöka!

Inlagt 2013-07-15 21:07 | Läst 7683 ggr. | Permalink
Kategorier:
Överdelar 

(Logga in för att skriva en kommentar)
2013-07-23 04:17   Marita Jansson
Den vart ju bra både i mönster o tyget. jag är från 50-talet o gillar den gamla stilen, fast jag syr ju nytt också.
 
2013-07-17 19:17   Kristine H
Snygg blus och det är verkligen ett fint mönster. Även om man inte är någon mönsterfantast kan det vara kul att ha något otypiskt i garderoben att byta till när andan faller på :)
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons