Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Att sy eller inte sy, det är frågan

Jag syr för en vackrare och mer praktisk vardag. Tycker mycket om att återanvända och förlänga livet på redan sydda saker.

Vågad volangklänning

Än finns det kvar en bit av det härliga vågiga velourtyget från JNY. Min dotter (4 år) måste ju också få något mammasytt i julklapp, så jag har sytt en klänning av vågtyget. Jag gissar att hon kommer klä sig helvågat framöver, i klänning och mjukisbyxor.

Hittade inget bra mönster så jag utgick från ett mönster för raglantröjor från boken Sy kläder av mjuka tyger. (Tidigare sytt från det mönstret: Traktortröja 1, Traktortröja 2) Där jag tidigare sytt kilar i sidorna valde jag nu den lätta vägen och lät tyget bli lite bredare nedtill. Sen sydde jag på en volang så det blev en klänning. Jag gjorde misstaget att klippa till volangen först, 1,5 grånger klänningens bredd. Symaskinen Eva vill ha dubbla bredden för att rynka och sy ihop läste jag sen så det blev att improvisera lite.

Inga kläder utan extradetaljer. (Hur kul är det att bara sy efter basmönster?) Efter de tidskrävande byxorna jag sydde tidigare och som ni inte fått se än, kände jag inte för några avancerade grejer. Det fick bli platta passpoaler denna gång.

Velouren blir inte alltid så fin när man viker den tycker jag. Man ser igenom luggen in till det vita bastyget, eftersom luggen är riktad uppåt. Svårt att göra något åt men lite surt är det allt.

Inlagt 2013-12-19 23:28 | Läst 7200 ggr. | Permalink
Kategorier:
Barnkläder 

(Logga in för att skriva en kommentar)
2013-12-22 12:15   Bibbi Lundgren
Jättefin.

Det lät ju konstigt att ha vitt som bastyg?
 
2013-12-22 00:45   Elisabeth Granholm
Helt underbart med en sån färgstark och fin klänning. volangen nertill är pricken över i.
 
2013-12-20 10:50   Ulrika Lindh
Vilken härlig och fin klänning, en riktig smällkaramell!
 
2013-12-20 10:12   Anna Söderström
Så länge barnen klär sig vågat på det sättet känns det tryggt! :) Jättefin och jag såg inte det vita bastyget förrän du påpekade det.
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons