Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Att sy eller inte sy, det är frågan

Jag syr för en vackrare och mer praktisk vardag. Tycker mycket om att återanvända och förlänga livet på redan sydda saker.

Övningssömnad: Vågade mjukisbyxor

Var hemma med förkylt barn i veckan. Barnet roade sig självt med diverse apparater så jag gjorde detsamma, dvs jag tog chansen att lära känna min nya symaskin lite bättre. Min dotter älskar mjuka kläder, främst velour, och jag har lovat henne ett par byxor i vågtyg från JNY. Jag har tidigare sytt en vågklänning i interlock - den är älskad och välanvänd men är nog snart för liten. (Tydligen sydde jag den för 2,5 år sedan så det får man väl vara nöjd med, att den har funkat så länge? Men lite vemodigt är det ändå.)

Byxorna har benmuddar i lila interlock, som inte syns på bilden. Jag vill inte sy kläder som är exakt rätt storlek för då blir de urväxta så fort. Lite växamån så att byxorna påsar sig i början går bra tycker jag.

Att bara sy ett par byxor efter grundmönster kändes väl tråkigt, så jag gjorde fickor också. Sydde fast dem med coverfunktionen på maskinen. Pressarfoten är så himla lång så den omöjliggjorde perfekta linjer på sömmarna. Jag är himla petig med sånt så det retar mig. Såg i nån tillbehörslista att det finns transparent pressarfot och det skall jag nog skaffa en.

Att sy ihop med overlock går ju underbart fort och blir så fint. Den mesta tiden gick till mönsterpassning av tyget och till fickorna.

Jag tror att det kommer bli en matchande tunika i julklapp. Har idéer om broderier jag skall göra så det blir lite mer spännande. Ett härligt tyg gör mycket men det är detaljerna som gör plagget!

Inlagt 2013-11-16 19:17 | Läst 6784 ggr. | Permalink
Kategorier:
Barnkläder 

(Logga in för att skriva en kommentar)
2013-11-18 21:47   Ulrika Lindh
Roliga byxor, jättesnygg mönsterpassning på fickorna, förstår att det tog tid. Ser sköna ut.
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons