Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Att sy eller inte sy, det är frågan

Jag syr för en vackrare och mer praktisk vardag. Tycker mycket om att återanvända och förlänga livet på redan sydda saker.

Min nya kompis


Vem kan det vara?

Symestern är ju dessvärre överstökad redan. Men efterskalven kommer att märkas länge! En av tjejerna hade en tuinika i himla fint tyg. Så det har jag beställt en redig bit av. Mönstrade tyger är inte min starka sida, men kanske jag kan våga mig på det? Om jag syr till min dotter också blir det kanske lättare att ha på mig.

Sen var det flera som hade fantastiskt fina overlockmaskiner. Vroom, vroom, vrooooom! sa det och sen hade de sytt ett helt plagg. Med perfekta fina sömmar. Jag sydde ju på Classe och han uppförde sig fint, men oerhört långsamt är han. och det blir lätt bubbligt när jag syr i mjuka tyger. En sån där maskin måste jag ju bara ha! Efter intensivt letande (tack, google!) hittade jag den rätta affären för mig och igår körde jag bil i flera timmar för att till slut komma hem med denna:

Jag hade massor med idéer om vad jag skulle sy, innan jag fick hem maskinen. Igår kväll var det tomt. I mitt sökande efter lämpliga tyger så hittade jag tygresterna från mina sköna pyjamasbyxor. Byxorna har blivit lite väl korta i tvätten, så det första riktiga min nya vän fick göra var förlängning av pyjamasbyxor. Jag gjorde en massa klantiga fel (som att vända tyget utochin) men tillslut blev det bra.

Så tyckte jag att plastöverdraget som kom med maskinen var väl trist så jag sydde ett eget efter samma mått. Jag är himla petig så helt nöjd är jag inte med jag fick iaf nytta av ett loppistyg som jag inte visste vad jags kulle göra med. Det blir nog ett nytt överdrag nån annan gång.

Ikväll har jag sytt en tröja till min tioåring. Tyger från Bibbis stuvkorg. Helt OK resultat, det man ser, men jag har en del frågor som jag skall ställa till kunniga människor i min närhet.

Hur som helst så ser jag verkligen fram emot att lära känna min nya kompis (ännu namnlös).

Inlagt 2013-11-10 23:06 | Läst 8935 ggr. | Permalink
Kategorier:
Barnkläder Symaskiner Återbruk / DoRedo 

(Logga in för att skriva en kommentar)
2013-11-15 18:12   Nina Rolf
Grattis till din nya maskin! Jag har två Babylock, en Imagine och en coverlock o jag är supernöjd med mina!
 
2013-11-11 14:43   Anna Söderström
Grattis till maskintillökningen. Så härligt inspirerande att läsa ditt inlägg. Keep on!
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons