Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Att sy eller inte sy, det är frågan

Jag syr för en vackrare och mer praktisk vardag. Tycker mycket om att återanvända och förlänga livet på redan sydda saker.

Omsydda kläder

Till återbrukstävlingen för lite sen skickade jag in ett bidrag. Det fick inte så många röster, men jag vill gärna bidra med idéer för hur man kan använda saker flera gånger. Jag hade plockat bort ett antal klänningar som var fina på min dotter, men tyvärr urväxta. Jag har inte så många bekanta med småflickor och de jag frågade var inte intresserade. Så jag bestämde mig för att låta åtminstone några av klänningarna få nytt liv i form av trosor till lilltjejen.

Tyvärr tog resåren till överkanten slut så det var bara et tpar som blev färdiga. Det är en lite udda kvalitet på resår som jag har köpt på Stoff och Stil. Känns onödigt att betala en massa porto för att köpa lite resår så det får bero ett tag. Storleken räcker några år till ändå! (Jag har tidigare sytt trosor i mindre storlek till henne, dem kan ni se här och här.)

Min dotter får också massor med urväxta kläder efter en grannes stora tjejer. I senaste lasset hittade jag en svart tröja med fina fjärilar. Själva tröjan var förfärlig! Trikåtyget var mysigt men luvan och lite till var sytt i nån sorts blankt syntettyg (tänk fodertyg). Jag klippte raskt isär tröjan och sydde ett linne istället, med liten volang. Hon älskar nämligen linnen.

Inlagt 2014-03-15 17:14 | Läst 8828 ggr. | Permalink
Kategorier:
Barnkläder Återbruk / DoRedo 

(Logga in för att skriva en kommentar)
2014-03-18 09:52   Carina Linde
Roligt att se dina återbruksresultat. Det är fint vilket som. Tycker själv om att sy om. (även om jag lyckades betydligt sämre än du i tävlingen, med mina jeansklänningar...)
 
2014-03-16 14:59   Marianne Cronebäck
Det är så härligt att se återbruk och omsydda kläder. Jag samlar i "gamla" kläder i garderoben, och tänker att jag ska sy om dem... men hittils har det förverkligats i väldigt liten omfattning - tyvärr. Dina exempel är inspirerande.
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons