Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Att sy eller inte sy, det är frågan

Jag syr för en vackrare och mer praktisk vardag. Tycker mycket om att återanvända och förlänga livet på redan sydda saker.

Ny favorittröja till 11-åringen

Min son fyller år idag, ni vet killen som bor i kläderna och där tvätten är en förhandling. Den gröna luvtröjan som han fick i julklapp hör också till favoritplaggen. Så nu när det var dags att sy något till födelsedagen ville jag sy en riktigt fin tröja.

Modellen är hämtad ur senaste Ottobre-tidningen. I tidningen står det att mönstret är anpassat för kraftiga barn. Min son är en smalis, så jag tänkte att jag får väl anpassa mönstret i bredd då. Men först mätte jag hans kära favorittröja. Den hade ungefär samma mått som mönstret, så jag struntade i att göra anpassningar.

Tygerna - eller iaf det med turkosblått mönster - hittade jag i Bibbis stuvkorg. Det var på håret att tyget räckte till på höjden men det gick. Broderiet känner ni ju igen från min nya favorittröja som jag visade förra veckan.

Inlagt 2014-02-27 18:25 | Läst 10931 ggr. | Permalink
Kategorier:
Barnkläder Maskinbroderi 

(Logga in för att skriva en kommentar)
2014-03-01 20:13   Pernilla Fe
Tack Birgit! Broderiet är ju köpt men färgerna har jag valt själv och jag är nöjd med hela tröjan. Pojken tyckte att tröjan var lite varm när han provade den. Sen dess har han inte fått ha den för jag ville tvätta ur solvyn först och stryka på skydd på baksidan. (Kunde inte hänga tröjan på tork innan han fått den, ju.)
 
2014-03-01 20:11   Pernilla Fe
Anita, kommentera på du! Sysidan är ett utmärkt forum för att ställa frågor. Och nu har jag sett att man kan redigera sina egna kommentarer i efterhand - det är ju jättebra om man ser ett stavfel precis efter att man sparat.
 
2014-03-01 12:12   Birgit Landin
Vilket fin arbete du gjort. Tröjan är jättefin och vilket snyggt broderi, det passar verkligen.
Hoppas tröjan blir en favorit.
 
2014-03-01 08:32   anita gustafsson
Tack snälla Pernilla,trot eller ej det är förta gången jag vågat mig på och skriva en kommentar är lite feg av mig ,men det funkade ju alldeles utmärkt,det var ju inte så farligt. MVH Anita
 
2014-02-28 21:46   Pernilla Fe
Tack hörrni! Jag är supernöjd faktiskt, tycker att det mönstrade tyget ger ett liv till tröjan som man inte hade fått med enfärgat turkost/blått.

Anita, jag frågade faktiskt Puvlertrollet om råd när jag letade kugghjul (det heter "cogs" eller "gears" på engelsk). Här är en länk till kugghjulsmönstret: http://www.urbanthreads.com/products.aspx?productid=UT6728 (Andra broderier med delvis kugghjulsmotiv finns här: http://www.urbanthreads.com/search.aspx?qs=steampunk&df=Machine)
 
2014-02-28 18:00   Pia Lindemann Larsen
Verkligen fin... tycker att brodyr+ blåa tyget matchar varandra mycket elegant...
 
2014-02-28 11:37   anita gustafsson
superfin.har letat efter kugghjulsmöntret på Urban,men kan inte hitta det, jag är inte så hemma på det området att köpa mönster via näter
 
2014-02-27 23:42   Bibbi Lundgren
Du är verkligen träffsäker med att pussla.
Blir garanterat ny favorit.
 
2014-02-27 20:59   Ann Lindahl
Ja, den är ju bara så jäkla läcker, den tar han väl aldrig av sig
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons