Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Att sy eller inte sy, det är frågan

Jag syr för en vackrare och mer praktisk vardag. Tycker mycket om att återanvända och förlänga livet på redan sydda saker.

Ny provtröja - nu är jag nöjd

För lite sen sydde jag en tröja för att testa nytt mönster. Jag kände mig nöjd med mönstret i stort, men gillade inte halsringningen. Bak stod tröjan ut från kroppen och kändes flaxig, och fram var ringingen för hög så att det uppstod strypkänsla. Nu har jag ändrat några detaljer i mönstret och denna gång blev jag nöjd. Bra! Nu har jag ett fungerande tröjmönster!

Broderiet har jag köpt på Urban Threads. Jag brukar oftast inte använda köpta broderier för det är roligare att skapa något unikt som ingen annan har. Men jag ville ha kugghjul och mitt broderiprogram kan inte göra det snyggt, jag har försökt tidigare. Detta broderi återkommer här på bloggen framöver, jag har sytt ett annat plagg också men detta visar jag efter att jag gett bort det.

Här har jag direkt fått användning av mina nya tillbehör till Eva. En "syguide" och en transparent pressarfot.

Inlagt 2014-02-23 10:30 | Läst 4428 ggr. | Permalink

(Logga in för att skriva en kommentar)
2014-02-23 20:33   Ann Lindahl
Jättefin
 
2014-02-23 19:53   Pernilla Fe
Tack för fina kommentarer!

Gülderen: Jag använde syguiden för att få perfekt avstånd mellan nederkanten och sömmen. Vet du, jag hade en syguide till min Elna Carina i massor med år, utan att ens undra vad den var till. Sen hade mamma och jag en session där vi testade grejer i tillbehörsasken och då upptäckte jag detta förträffliga hjälpmedel som kunde varit mig till nytta i alla år... Så när jag nu såg att det finns till Eva så köpte jag direkt.
 
2014-02-23 13:05   Bibbi Lundgren
Snyggt!!
 
2014-02-23 12:39   Avslutat Medlemskap
super cool tröja, hmm har man en gång börjat köpa på UT är man ju tyvärr lite beroende
 
2014-02-23 10:52   Gülderen Ay
Det är verkligen oumbärligt med ett bra tröjmönster. När man väl har det går det ju snabbt att få ihop en tröja. Hur använder du syguiden? Har en men har aldrig använt den...
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons