Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Att sy eller inte sy, det är frågan

Jag syr för en vackrare och mer praktisk vardag. Tycker mycket om att återanvända och förlänga livet på redan sydda saker.

Klänning till min dotter

För några veckor sedan råkade jag i tjänsten hamna i närheten av Haninge. I sällskap med en sömnadsglad kollega dessutom. Hon var inte svårövertalad att göra ett liten avstickare till Tyggrottan. Jag brukar ju försöka hålla mig i skinnet och bara köpa tyger på loppis, men detta tyg föll jag pladask för! Tunt bomullstyg med mycket mönster och fin färg. Att det sen var halva priset på stuvarna där jag hittade tyget gjorde ju inte saken sämre.

Det är första gången jag syr en klänning i stumt tyg, men jag använde samma gamla mönster ändå. Samma som till traktortröjorna: Testtröjan som blev för stor, velourtröjan. Nu utgick jag från den större storleken och ritade ett mönster med mer vidd och längd, eftersom jag lovat en kompis att göra ett mönster åt henne. Det nya mönstret använde jag sen själv till klänningen. Den större vidden och det lätta tyget gjorde att klänningen såg lite tältaktig ut tyckte jag. I gömmorna med loppisfynd hittade jag ett smockresårband som jag sydde i och det blev bra tycker jag. Har aldrig använt sånt resårband förut men det var ju smidigt.

Inlagt 2013-06-22 18:10 | Läst 5211 ggr. | Permalink
Kategorier:
Barnkläder 

(Logga in för att skriva en kommentar)
2013-06-26 14:56   Git Karlsson
Passar fint i vårt lite kyliga sommarväder.Och skyddar bra mot för stark sol om den skulle visa sig.
Praktisk och fin.
 
2013-06-24 08:24   Christina Brååt Nilsson
Den blev ju jättefin. Håller med dig om att tyget är fint. Ser ut att passa lilla damen perfekt
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons