Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Att sy eller inte sy, det är frågan

Jag syr för en vackrare och mer praktisk vardag. Tycker mycket om att återanvända och förlänga livet på redan sydda saker.

Sysugen!

Har inte haft sylust på några veckor, det går i perioder. Jag har ett kreativt jobb (systemutvecklare), och jag har märkt att sylusten hemma blir större när jag har flow på jobbet. Just nu är det lite stiltje på jobbet och det är skönt att få gå hem. När jag får jobba kreativt har jag svårt att sluta och gå hem.

Ett av mina små intressen är att gå på loppis. Jag har tur som bor nära en loppis som brukar ha ganska mycket tyger, och där slinker jag in på väg hem från jobbet vissa dagar. Idag hittade jag ett ganska tjockt bomullstyg, ljusgrönt med blommor och "ringar" på, som jag tyckte kunde bli ett par byxor till min dotter.

Nu kan jag ärligt säga att när jag köpte tyget var jag inte ens säker på att jag tyckte det var fint. Men efter att ha konstaterat att ett tidigare inköpt loppistyg skulle passa mycket bra som komplement till det mönstrade tyget, har jag nu under kvällen gått och grunnat på hur jag skall sy ett par byxor med såväl finess som växmån. Byxorna jag sydde förra sommaren passar ännu, så jag har ett mönster att utgå ifrån.

Det nya tyget ligger i tvättmaskinen, så jag kan dock inte sy riktigt ännu utan får nöja mig med att börja titta på mönstret. Jag tvättar så gott som alltid nya tyger, för att tvätta ur kemikalier och förhoppningsvis klara av den värsta krympningen. Tyger från loppis går alltid i tvätten oavsett skick. Det har förekommit att tyger inte klarat tvätten, men jag tycker det är bättre att upptäcka det innan jag syr av dem än när jag skall tvätta det jag sytt. Jag syr just inga dekorationsgrejer utan allt skall tåla att användas och då måste det också kunna tvättas.

Inlagt 2013-04-25 20:57 | Läst 4567 ggr. | Permalink

(Logga in för att skriva en kommentar)
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons