Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Att sy eller inte sy, det är frågan

Jag syr för en vackrare och mer praktisk vardag. Tycker mycket om att återanvända och förlänga livet på redan sydda saker.

Mitt nya syskrin


Själva huvudsakerna: Symaskinstrampan, saxar, nålar, favoritsnöret, måttband...

Jag skrev tidigare om min avsaknad av syhörna. På sistone har mina syprojekt samsats i en varukorg med en ganska stor låda trådrullar, diverse saxar, nålar och sånt, tyger jag använt eller kanske skall använda och lite andra grejer som jag stoppat ner i korgen för att få ha dem ifred. En ganska tung korg alltså, och rätt svårt att hitta i.

Den här veckan har maken genomfört sin årliga (eller om det är vartannat år kanske) inventering av våra verktyg samt förvaring av dessa. Detta brukar oftast sluta med att han köper någon ny låda/väska att förvara grejer i, men fortsätter använda de gamla. I år tycks han dock inte ha köpt något, istället har han utrangerat två verktygslådor! En i metall som jag fick när jag flyttade hemifrån (den kommer jag nog på ett användsningsområde för) och en stor i plast som vi haft i kanske 10 år. Den senare adopterade jag som hem åt mina sysaker! Tyvärr är den ganska repig men det får jag väl stå ut med, efter att jag diskat ur den blev den åtminstone ren. Den har plats för både stora och små prylar, så den är förlåten för reporna.


Man ser knappt innehållet för alla repor.
Men gott om fack för småsaker!

Ikväll gick jag igenom alla sygrejerna, sorterade dem och flyttade/slängde sånt som inte hörde hemma där. Det får funka ett tag. Hittar jag bara ett litet lås också så kan lådan stå framme trots klåfingriga barn i huset.


Sånt jag använder ganska ofta fick plats i botten.
Trådarna fick en ny mindre låda för att få plats.

Inlagt 2011-07-24 00:10 | Läst 9498 ggr. | Permalink
Kategorier:
Övriga saker 

(Logga in för att skriva en kommentar)
2011-07-24 16:15   Lena Kamph
själv har jag en gammal läkarväska för mina trådrullar och liknande, jättebra! Den har ju stora "brickor" som man fäller ut, för att kunna se medicinerna, perfekt för tråden. Du vet väl att alla sätt är bra utom de dåliga! Kul att du fick ordning på det!
 
2011-07-24 07:16   Pia Lindemann Larsen
Förvaring är alltid bra att ha, hoppas att du blir nöjd, det är ju ändå det viktigsta... Ser bra ut.
Mvh Pia
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons