Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Att sy eller inte sy, det är frågan

Jag syr för en vackrare och mer praktisk vardag. Tycker mycket om att återanvända och förlänga livet på redan sydda saker.

Tygernas nya hem

Något jag saknar, det är en egen syhörna. Ett bord där jag får ha mina grejer utan konkurrenter om ytan, där maskinen kan stå färdig och vänta. Nånstans att förvara sypryttlarna och tygerna. Jag har ett skrivbord, men där står min dator och så kan vi väl säga att det finns lite annat där också. Hela arbetsrummet som jag delar med maken är en stor hög, känns det som i alla fall. Jag kallar det skämsrummet. Inget jag någonsin visar upp om nån vill gå husesyn.

För knappt ett år sedan satte jag upp hyllor klädda med tyg, för förvaring av mina tyger förstås. Nedersta hyllan hade en skiva hängande under och tanken var att där skulle symaskinen stå. Sen när andan föll på skulle jag bara fälla upp skivan och dra fram maskinen på dettomma sybordet. Bra tanke, men några sidostöd för skivan blev det aldrig, så den gick alltså inte att ha uppfälld.

Nu när vi gör om på annat håll i huset, har tyghyllorna fått lämna plats åt ett par garderober som blev över. Den största garderoben behövdes till annat, så tygerna fick bo i det mindre skåpet. Det ser kanske luftigt ut på bilderna, men jag hittade några större tygstycken som inte var tvättade så de var inte hemma vid fototillfället.

_

Inlagt 2011-07-10 22:14 | Läst 7302 ggr. | Permalink

(Logga in för att skriva en kommentar)
2011-07-12 11:51   Agneta Lindström
Jag förstår att du saknar en syhörna. Jag är lyckligt lottad och har ett eget rum och nu skulle jag inte klara mig utan det.
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons