Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Att sy eller inte sy, det är frågan

Jag syr för en vackrare och mer praktisk vardag. Tycker mycket om att återanvända och förlänga livet på redan sydda saker.

Startvimplar till stjärtlappsrodelbanan

På vår sluttningstomt har jag för andra året tack vare snön kunnat bygga en "rodelbana" för stjärtlappsåkning. Jag tyckte dock att den behövde lite färg, så igårkväll sydde jag några glada vimplar att sätta vid starten.

Självklart hade jag tänkt mig att få sätta upp vimplarna idag och ta en bild ute, men eftersom det snöat precis hela dagen var det inte lockande. Någon dag när det är sol skall jag försöka ta en bild och lägga ut.

"Mönstret" ritade jag själv på en papperskasse och sen letade jag i tyghyllorna efter färgglada tyger som passade. Ovan ses mina utvalda tyger, klippta, vikta (vikningen överst) med avigsidan utåt och strukna, färdiga att sys. De enfärgade tygerna är vanlig lakansväv (använda tidigare som draperi, bordsduk och köpt på loppis). Det röda tyget med gula pumpor klippte jag ut till en klänning i början på 90-talet men sydde den aldrig och det blårutiga tyget har varit en köksgardin (den riktigt minnesgoda kanske har sett det tidigare här i bloggen). Som återanvändningstaliban blir jag glad när jag kan använda gamla grejer.

Bokstäver ritade jag själv på ett rutat papper. Ritade av dem på vimplarna som jag sytt ihop, vänt och strukit.

Som jag skrivit om tidigare så gilla rjag inte att nåla. Det hade nog inte funkat så bra här heller, så jag sydde enkel raksöm mitt i "strecket" på varje bokstav. Därefter klippte jag ut bokstäverna i det dubbla tyget så att det blev hål rakt igenom. För att återge vimplarna lite styrsel och för att jag gillar när det glittrar krånglade jag in "silvernät" mellan tyglagren. Sen jag jag dessvärre tvungen att nåla runt alla bokstäverna. Bredskicksackade runt öppningen och avslutade med en stickning runt hela kanten och sen var det klart!

Larvigt nöjd med mina små vimplar blev jag. Nästan så jag inte vill hänga ut dem i trädgården (tänk om nån knycker dem?). Jag tror att det kan komma att bli fler vimplar framöver för det här var rätt snabbt gjort och därtill roligt.

Inlagt 2011-01-06 21:50 | Läst 7470 ggr. | Permalink
Kategorier:
Övriga saker 

(Logga in för att skriva en kommentar)
2011-01-07 08:30   Aina Svensson
Det kan väl vara trevligt med målvimplar också.
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons