Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Att sy eller inte sy, det är frågan

Jag syr för en vackrare och mer praktisk vardag. Tycker mycket om att återanvända och förlänga livet på redan sydda saker.

Barnens tröjor blev en grytlapp

Nu tror ni väl att jag har snöat in på virkning, men det har jag inte. Det var bara det att jag rensade ut lite kläder ur killarnas garderober och då hittade jag en tröja som för all del var hel, men den hade tappat formen. Inget kul att skicka vidare till grannkillen som annars får allt vi har för mycket av eller som jag ledsnat på att se.

Slänga sånt man kan använda? Nej, det har jag svårt för. Som ni kanske minns brukar jag försöka sy kalsonger och trosor av gamla tröjor men denna tygkvalitet blir inte bra till det, den töjer sig för mycket. Men jag hade ju en lånad virknål kvar hemma! Och en annan tröja som jag tagit ur drift för ett tag sedan pga många fläckar. Dessa båda tröjor skar och klippte jag i smala remsor som jag sen sydde ihop omväxlande sisådär en halvmeter av varje.

Sen vidtog själva virkningen. Det var ju inte svårt men mycket påfrestande för händer och armar. Något skönverk blev det ju inte heller precis, kanterna är mycket ojämna. Svårt för en perfektionist att godkänna. Jag ser ju också att jag skulle gjort lite längre remsor av tygerna så att mönstret blev mer utspritt. Men grytlappen är iaf tillräckligt tjock och stor, vilket är huvudsaken, så att man inte bränner sig. Att det sen ser ut som något ett barn motvilligt gjort i slöjden får jag väl leva med.

Inlagt 2015-03-25 22:23 | Läst 9358 ggr. | Permalink
Kategorier:
Virkat Återbruk / DoRedo 

(Logga in för att skriva en kommentar)
2015-03-27 14:25   Ulrika Lindh
Utseendet är inte allt, funktion går före många gånger!
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons