Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Att sy eller inte sy, det är frågan

Jag syr för en vackrare och mer praktisk vardag. Tycker mycket om att återanvända och förlänga livet på redan sydda saker.

En krona till min prinsessa

Min dotter skall gå på kalas. Då vill hon vara prinsessa, har hon bestämt. Och prinsessor har kronor. Det där med kronan är mycket viktigt, viktigare än själva prinsesseriet, tror jag.

Prinsessan valde en silverkrona. Jag hade guldtyg också men det ville hon inte ha. Jag hade en remsa grillfoder (från Bibbi) i lagom bredd. Längden mätte jag ut på hennes huvud och sedan klippte jag ut uddarna. Dubbelt silvertyg med avigan ut, några centimeter bredare än grillfodret och sen ritade jag av taggarna och sydde ihop yttertyget, taggarna först och sedan skarven. Grillfodret sydde jag ihop med sicksack och sen kläde jag det med yttertyget. Efter att ha nålat så att jag var nöjd med hur spänt tyget var sydde jag med sicksack längst ner på fodret och klippte bort överflödigt tyg. Ett sammetsband från nån loppis fick snygga till nederkanten.

Och sen var den klar. Fast lite tråkig. Så jag grävde i pärlburken och sen vidtog ett pilligt arbete med att få dit alla pärlorna. Jag har sytt med tunn nylontråd och den var inte kul. Hoppas den inte går av så jag måste göra om. Lite ojämnt blev det men jag bestämde att det var ok.

Inlagt 2015-03-06 17:27 | Läst 7151 ggr. | Permalink
Kategorier:
Mjuka leksaker 

(Logga in för att skriva en kommentar)
2015-03-09 12:15   Ulrika Lindh
Den såg riktigt skön ut att ha på huvudet, tycker de i plast är styva och hårda. Den här är väldigt fin!
 
2015-03-07 15:05   Anna Söderström
Åh, vad fin. Dessutom egen och orginell.
 
2015-03-07 10:56   Bibbi Lundgren
Så fin, tur för prinsessan att hon har en så duktig
och påhittig mamma.
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons