Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Att sy eller inte sy, det är frågan

Jag syr för en vackrare och mer praktisk vardag. Tycker mycket om att återanvända och förlänga livet på redan sydda saker.

En ryggsäck till trumpeten

Tioåringen spelar trumpet. Han har en "ficktrumpet" som verkligen inte får plats i fickan, men väl i en gannska liten men kompakt väska. Hyr man en normalstor trumpet från kulturskolans instrumentförråd så kommer den i en praktisk ryggsäck. Tyvärr inte för ficktrumpeter då. Så jag har sytt en. Jag är inte säker på att den kommer att tåla tyngden av trumpet och väska, eller att han kommer att gilla den i längden.

Bilderna är tagna med blixt och som ni ser fungerar reflexpasspoalerna som de skall. Att barnen skall komma ihåg att sätta på sig reflexer är optimistiskt, så jag brukar sy reflexdetaljer på deras kläder och väskor istället.

För att tyget inte skulle behöva ta hela tyngden har jag sytt fast axelbanden (kraftiga nylonband) runt tre sidor av ryggsäcken. Sen har jag klätt in banden så de inte syns.

Iinsidan av väskan har fått list stötdämning i form av en urtagbar "låda" gjord av en gammal yogamatta som jag klätt in med duschdraperityg. Blixtlåset skulle jag nog valt i en annan färg men ibland får man ta det men har hemma.

Det är lite krångligt att få in trumpetväskan men det går förstås med några centimeter tillgodo. Ryggsäcken får inte vara för rymlig för då skramlar väskan omkring därinne. Visst kunde jag satt blixtlåset på något annat vis men jag ville inte att det skulle bli bärande och riskera att gå upp. Jag är nöjd med i stort sett allt på ryggsäcken.

Inlagt 2015-01-26 21:00 | Läst 9134 ggr. | Permalink
Kategorier:
Väskor/necessärer mm 

(Logga in för att skriva en kommentar)
2015-01-29 14:45   Bibbi Lundgren
Du fixar och donar som vanligt.
Ett riktigt proffs.
 
2015-01-28 09:34   Maj W
Jättebra och smart, instrumentväskor kan vara tunga att släpa kring på! Hoppas han fortsätter med spelandet!
 
2015-01-27 21:24   Ulrika Lindh
Den ser väldigt rejäl och bra ut och så bra med reflexer som syns så fint. Jag tycker att dragkedjan passar bra till tyget. Det är så bra när du beskriver så fint hur du gjort och tänkt.
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons