Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Att sy eller inte sy, det är frågan

Jag syr för en vackrare och mer praktisk vardag. Tycker mycket om att återanvända och förlänga livet på redan sydda saker.

Barnjeans

Yngste sonen var i desperat behov av nya jeans. De gamla är numer rätt så vällappade såväl på knäna som i baken, och dessutom behöver han kliva upp en storlek. I ytterligare nästa storlek har jag säkert 6 par nya (köpta) jeans som väntar, men de är för långa och jag vill ju inte korta av dem. Jag hade denimtyg köpt på någon loppis, så det fanns liksom ingen ursäkt för att inte sy åt honom.

Mönstret har jag tagit ur en Ottobre-tidning. Det fanns jeans i tre olika modeller, men just denna i rätt storlek saknade typiska jeansdetaljer som besparing bak, myntficka och utvändiga bakfickor, så dem har jag improviserat. Jag ville också få med en resår i linningen, den har jag sytt fast innanför ett stjärnmönstrat tyg som ni ser skymta på övre bilden. Samma tyg har jag använt i framfickorna också, så att man ser stjärnorna när man tittar ner.

Jeansen är sydda på Classe, med undantag för de långa sid- innerbens- och grensömmarna som Eva fick sy. Classe tycker inte om att sy där det är tjockt så på några ställen var det utmanande att sy fint. (Det värsta med Classe är nog backningen. Han backar fem stygn, varken mer eller mindre. Och är det tjockt när han backar kan han vägra och hade jag inte använt en grov kromnål hade jag nog haft av flera nålar under denna sömnad.)

Det är första gången som jag syr jeans men det är nog inte sista. Det är roligt att sy alla detaljer! Och jag tycker om att sy stickningar, det kan man ju ha hur mycket som helst på jeans.

Inlagt 2014-11-20 21:57 | Läst 8636 ggr. | Permalink
Kategorier:
Barnkläder 

(Logga in för att skriva en kommentar)
2014-11-23 20:17   Bibbi Lundgren
Jättefina.
Jeans är nästan roligaste att sy tycker jag.
Många detaljer man måste tänka och anstränga
sig.
 
2014-11-21 20:10   Madeleine B
Det är ett snyggt jobb, ser väldigt välgjorda ut. Och alla stickningar sitter perfekt. Snyggt jobbat!!! Så bra jobb, du bör säkert påbörja nästa par. Har du den lilla plastmanicken som placeras under tryckfoten för att få arbetet att löpa smidigare. Men det går lika bra att vika lite tyg och placera under tryckfoten för att få en jämnare matning över "knöliga" partier.
 
2014-11-21 16:53   Pia Lindemann Larsen
Så fina, ser ju precis ut som "köpe". Du är som vanligt duktig o inspirerande.
 
2014-11-21 14:17   Ulrika Lindh
Supersnygga jeans!
 
2014-11-21 09:38   Susanne Strange Jonasson
Så proffsiga! Hur snygga som helst.
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons